Izvor: RTS, 02.Maj.2021, 08:33

Asano svojevoljno napustio Partizan, crno-beli spremaju tužbu

Japanski fudbaler Takuma Asano raskinuo je ugovor sa Partizanom i svojevoljno napustio klub, zbog čega crno-beli planiraju tužbu. Partizan je saopštio da je Asano prekršio ugovor sa klubom i da će zbog toga morati da bude sankcionisan.
Japanac je na društvenim mrežama objavio da je raskinuo saradnju sa crno-belima jer je osećao da ga "klub ne poštuje".

"Fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << klub Partizan obaveštava javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju", saopštio je Partizan.
"FK Partizan će preduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima Fife podneti tužbu protiv igrača usled neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora. Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom."
Iz uprave kluba uveravaju da ova odluka neće uticati na nastavak sezone.
"Iako neprijatno iznenađeni ovim postupkom igrača, uveravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije", stoji u saopštenju Partizana.
Igrač je objavio da je klub kasnio sa isplaćivanjem zarada, zbog čega je na kraju morao da ode.
"Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor sa Partizanom. Nakon što sam se neko vreme mučio, odlučio sam da presečem i donesem ovu tešku odluku. Mislim da nisam poštovan od kluba, koji duže vreme nije isplaćivao moju zaradu na vreme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije izmiren na današnji dan. Niko nije ni reagovao na moje molbe", naveo je Asano na Instagramu.
Ukoliko se zaista ispostavi da je klub dugovao igraču, onda neće zaraditi ništa od njegove planirane prodaje narednog leta.
"Teško mi je što moram da napustim klub u ovakvim nesrećnim okolnostima, jer je Partizan klub u kojem sam proveo važan deo svoje karijere. Zauvek ću biti zahvalan svima koji su me podržali u Beogradu uključujući: Sava Miloševića, koji me je pozvao da se priključim sastavu, Aleksandra Stanojevića, koji me je uvek podržavao i verovao u mene, mojim sjajnim saigračima i stručnom štabu i svim navijačima koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca", napisao je najbolji strelac Partizana.
Pogledaj vesti o: Japan,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRAVI ZEMLJOTRES U HUMSKOJ: Takuma Asano svojevoljno napustio klub, Partizan će ga tužiti!

Izvor: HotSport.rs, 02.Maj.2021

Ovo niko nije očekivao. Japanski fudbaler Takuma Asano je napustio crno-bele. On je u saopštenju koje je objavio na svom sajtu naveo da uopšte nije dobio deo novca koji je zaradio. Njegova plata po sezoni iznosila je oko 450 hiljada evra, dok bi sa bonusima mogao da dođe i do 600 hiljada. – Raskinuo...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.