Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 17:41

Anđušić za MOZZART Sport: Stižemo u punom sastavu, ali bez trenera Vučevića! Žao mi je što neće biti Grobara

„Naravno da smo pričali o utakmici, komentarisali smo oko Partizana, Beograda i svega. Neće doživeti pravi osećaj igranja u Beogradu. Ali oni znaju da igraju protiv bivšeg šampiona Evrope, protiv velikog kluba. Da igraju protiv tima koji ima veliku tradiciju. I njima je velika stvar da igraju protiv takvog tima i kluba“, rekao je snajper Burža za naš sajt

Partizan u sredu uveče igra protiv Burža u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evrokupa, a to će biti posebna utakmica za Danila Anđušića koji će imati šansu da ponovo igra protiv svog bivšeg kluba koji mu je ostao u srcu.

Burž bi večeras trebalo da stigne u glavni grad Srbije, a mi smo stupili u kontakt sa Anđušićem da nam ispriča kakvo je trenutno stanje u timu, te da li ima odsutnih zbog korone.

Najvažnije je reći da su svi igrači Burža testirani negativno posle dužeg vremena, te da na klupi neće sedeti prvi trener Savo Vučević koji je testiran negativno, bolje je, ali neće ovoga puta biti sa ekipom na savet lekara.

"Dolazimo. Ja sam hvala Bogu dobro. Imali smo osmoricu zaraženih, dve nedelje smo praktično bez timskog treninga, samo smo nas četvorica trenirali. Sa te strane smo se vratili dva koraka unazad, ali dobra je stvar da smo se pred ovu utakmicu testirali svi i svi smo negativni. Dolazimo u punom sastavu. Jeste da dolazimo bez dovoljno timskih treninga, ali velika je i bitna stvar što smo kompletni", rekao nam je Anđušić na početku razgovora.

Trener Vučević neće biti sa ekipom, ali to ne menja ambicije Burža koji je na startu ove sezone pokazao da može da bude vrlo nezgodan rival svima.

"Nema mesta za alibije, već dolazimo da pobedimo kao i svaki put. Neće Savo voditi utakmicu, ostao je. Imao je malo teže simptome, malo problema sa plućima, ali na svu sreću je sada dobro. Savetovano mu je da ostane iz predostrožnosti još sedam dana, da se ne izlaže letovima i naporima".

Ovo svakako neće biti jednostavna utakmica za Anđušića. Biće sigurno posebna i drugačija od drugih. Danilo je nosio dres Partizana u dva navrata, u sezoni 2011/2012 i 2015. godine. Pored crno-belih, Anđušić je igrao još za Hemofarm, Megu, Virtus, Valjadolid, Bilbao, Anvil, Parmu, Uniks, Igokeu i sada je u Buržu.

Nije obična utakmica. Vraćam se kući, dolazim u svoj grad. Ali neću moći da igram pred svojim prijateljima. Bilo bi mi drago da igram pred Grobarima ponovo, iako na drugoj strani. Opet, mislim da je draž sporta, bilo kojeg, da se igra pred publikom, ali ovoga puta smo svi uskraćeni sa tim

Znači ti bi radije da tu budu Grobari iako bi navijali praktično protiv tebe?

Pa jeste. Voleo bih, pre svega Grobare, ali i u drugim dvoranama. Nije isto kada se igra bez navijača i pred praznim tribinama. Sa te strane neće biti kao što sam mislio da će biti. Ali, ipak, drago mi je da se ponovo vraćam u Beograd, da ću igrati u Beogradu i to je specijalna stvar za mene“.

Kakva je forma Burža i kako ti se čini Partizan? Da li si uspeo da ispratiš kako igra tim Vlada Šćepanovića?

Zakačila nas je ova stvar sa kovidom u jako nezgodnom trenutku. Mislim da smo bili u dobrom ritmu od početka sezone, vratilo nas je ovo korak dva. Što se tiče Partizana, ispratio sam, pratio sam naravno sve utakmice kada god sam mogao. Gledao sam poslednje tri. Nisu baš svi zadovoljni sa igrama Partizana od početka sezone i da to nije izgledalo kako su svi očekivali i kako bi trebalo da bude, ali u poslednje dve utakmice su pokazali karakter. Dobili su u Istanbulu, dosta su lako pobedili na kraju i Cedevitu. Ušli su u ritam. Daleko su od najbolje forme. Jeste da igraju bez publike, ali opet igraju kod kuće. Važna im je utakmica kao i nama, verujem da će biti, što bi mi rekli, na nož“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gde vidiš prednosti ili mane i tvog tima Burža, ali i Partizana?

Moramo najviše da obratimo pažnju na energiju Partizana, na tranziciju i skok u napadu. Pogodili su i tri-četiri trojke protiv Cedevite posle skoka u napadu. Imaju energiju, posebno Tomas koji igra na obe strane terena. Mislim da im je to najbolji kvalitet. Mi ćemo se truditi da nastavimo sa našom prepoznatljivom igrom. Najvažnija stvar koju potenciram od početka je hemija koju imamo. Imamo dosta igrača iz prošle sezone. Dobro se poznajemo. Tačno se znaju uloge, ko šta radi. Sa te strane tražimo šansu. I da probamo da usporimo igru i njihovu tranziciju i da tako dođemo do pobede“.

Znamo da to neće biti onakva utakmica kakvu si zamišljao, neće biti navijača, ali da li su te pitali saigrači oko toga šta mogu da očekuju?

Naravno da smo pričali o utakmici, komentarisali smo oko Partizana, Beograda i svega. Prija mi da pričamo o tome, iako neće biti kako bi trebalo da bude. Neće doživeti pravi osećaj igranja u Beogradu. Ali, oni znaju da igraju protiv bivšeg šampiona Evrope, protiv velikog kluba. Da igraju protiv tima koji ima veliku tradiciju. I njima je velika stvar da igraju protiv takvog tima i kluba“, zaključio je Anđušić javljanje za MOZZART Sport.

Utakmica se igra u sredu od 20 časova i 30 minuta u Hali sportova Ranko Žeravica.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.