Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 12:38

Aksentijević ponovo na Čairu: Zvao me i Partizan, ali sam izabrao Radnički

"Cilj mi je da sa Radničkim zaigram u Evropi", kaže desni bek Nišlija

Ostao je Radnički bez jednog desnog beka, Aleksandra Todorovskog, a onda je u jednom danu doveo – dvojicu.

Pored Aleksandra Kostića, koji je stigao iz Bačke, jedno dobro poznato lice ponovo na Čairu – Nikola Aksentijević. Defanzivac koji je branio boje Nišlija od jula 2017. do januara 2019. godine vratio se u Radnički.

U prethodnih godinu i po dana Aksentijević, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << inače đak Partizanove omladinske škole, bio je u Napretku, gde je bio nezamenjiv uz desnu aut liniju.

Ja sam otišao iz Radničkog da bih igrao, jer nisam bio u planovima tadašnjeg trenera. U Napretku sam oživeo svoju karijeru, odigrao sam kvalitetnu sezonu i sada se vraćam pun elana za nove izazove na Čairu. Znam gde dolazim, Radnički je odlično ogranizovan klub na svim nivoima, imam sjajan odnos sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom i ostalim ljudima iz rukovodstva, pa smo se brzo i lako dogovorili. Čvrsto verujem u viziju koju ima Radnički. Imao sam još nekoliko ponuda, između ostalih i od Partizana, ali kada se pojavila opcija povratka u Niš, nisam mnogo razmišljao“, rekao je Aksentijević.

Njemu je želja za predstojeću sezonu da sa Radničkim izbori plasman na međunarodnu scenu.

Ambicije Radničkog su uvek visoke, a to je pravi izazov za mene. Dobro sam upoznat sa ciljevima kluba, a i moj lični cilj je da sa Radničkim za godinu dana igram u Evropi, tako da sam zbog toga i došao“.

Aksentijević očekuje da se lako uklopi u tim, pošto sa polovinom igrača je već nastupao zajedno u drugim klubovima.

Iz one moje generacije nije ostalo mnogo igrača na Čairu, ali neću imati problema sa adaptacijom. Sa Kojićem i Gavrićem sam igrao u Napretku, sa Milosavljevićem u Radničkom iz Kragujevca, sa Pantelićem u mladoj reprezentaciji, a sa Kneževićem u Partizanu. Što se tiče trenera Bataka, smatram da je jedan od najboljih u Srbiji, čuo sam sve najbolje od njemu i radujem se saradnji sa njim“, podvukao je Nikola Aksentijević.

Novi-stari desni bek Radničkog je ponikao u Partizanu, a igrao je još za Vitese, Muskron, OFK Beograd, Vojvodinu i Napredak.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.