AMERIKANCI OTKRILI: Partizan i Barselona bez premca najbolji u Evropi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI OTKRILI: Partizan i Barselona bez premca najbolji u Evropi (VIDEO)

Tako kaže statistika.

Specijalizovani portal "HoopsHype" formirao je listu evropskih klubova iz kojih je najviše igrača u prošlosti izašlo na NBA Draft.

Naravno, najbolje su kotirani klubovi iz bivše SFRJ, a na čelu se nalazi Partizan koji je mimo očekivanja dobio još jednog igrača koji svakako nije nosio crno-beli dres(Bojan Bogdanović), tako da kada se ispravi ta greška prvo mesto dele Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Barselona sa po 12 igrača.

Which international teams have the most NBA draftees in history? 🇷🇸 pic.twitter.com/mzPsDnfHsC

— HoopsHype (@hoopshype) December 5, 2018

Intreresantno je da se na trećem mestu nalazi još jedan srpski klub i to Mega sa deset igrača. Isto toliko ima i Cibona, a dva manje Olimpija iz Ljubljane. Što se tiče Zvezde četvorica su draftovana (Rakočević, Dragićević, Bjelica i Mitrović).

Spisak draftovanih igrača Partizana i Mege:

Partizan (12): Vlade Divac, Predrag Danilović, Željko Rebrača, Predrag Drobnjak, Nenad Krstić, Miloš Vujanić, Kosta Perović, Nikola Peković, Jan Veseli, Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj i Nikola Milutinov.

Mega (10) : Milovan Raković, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Vlatko Čančar, Ognjen Jaramaz, Alfa Kaba, Timoti Luvavu Kabaro, Ivica Zubac i Rade Zagorac.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.