ABA: Svi gledaju ka Morači, ko će biti drugi, Partizan ili Budućnost?

Izvor: Sportal.rs, 22.Mar.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Svi gledaju ka "Morači", ko će biti drugi, Partizan ili Budućnost?

Utakmica u Podgorici, u dvorani "Morača" razrešiće dilemu, koji će tim zauzeti drugo mesto uoči početka plej-ofa ABA lige. Domaćin će biti Budućnost VOLI koji ima isti učinak kao i gostujući Partizan NIS, 18/7. Trijumf donosi drugo mesto i samim tim prednost domaćeg terena, a značaja meča svesna je celokupna košarkaška javnost.

- Već se pet, šest dana priča o meču sa Partizanom. Poslednje kolo u regularnom delu sezone. Dosta veliki ulog, zbog što boljeg plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << pred plej-of. Očekuje nas pravi derbi i nadam se da će publika u Podgorici uživati u pravoj borbi dva kvalitetna, motivisana tima i da će pobijedi bolji. Punih 25 kola se nalazimo na poziciji broj dva, u jednoj fazi sezone, izgledalo je da je ta pozicija obezbeđena, ali smo to zakomplikovali nekim rezultatima, porazima od Crvene zvezde i Metalca košem uz dodatno u poslednjoj sekundi - rekao je trener Budućnosti Igor Jovović i naglasio da se raduje duelu sa crno-belima.

- Raduje nas činjenica što imamo priliku da u poslednjem kolu, protiv direktnog konkurenta zadržimo tu poziciju. Bićemo spremni, vjerujem da će igrači biti pravi i da ćemo trijumfovati u tom duelu. Mi timski moramo da odigramo sjajno, ali nam je potreban i dodatni impuls od pojedinih igrača - objasnio je Jovović.

U prvom delu sezone, u Beogradu, slavili su Podgoričani, ali je od tada tim Duška Vujoševića "vezao" 12 pobeda. Sigurno je da će pobednik ovog okršaja završiti kao drugi, iza Crvene zvezde, ali poraženi može da padne i na četvrtu poziciju.

- Meč je bitan za lakši nastavak posla iza toga, ali taj lakši mora biti stavljen pod znak navoda. Ako završimo na četvrtoj poziciji, moramo biti u stanju da i sa četvrte pozicije igramo sa Zvezdom u polufinalu, a ako završimo na drugoj poziciji, čeka nas ni najmanje lak posao sa Cedevitom, koja je ozbiljna ekipa, koja je imala pad tokom sezone, međutim sezona je duga i nije moguće da se u jednoj liniji sve dešava - objasnio je trener Partizana, Vujošević uz osvrt na "odnos snaga" u finansijskom pogledu.

- Drugo mesto nije garancija da će se doći do finala. Naš gradski rival, Budućnost i Cedevita su ekonomski mnogo stabiliniji i sa te strane su njihove ambicije opravdanije, ali na sreću ili na nečiju žalost, nije sve u materijalnom delu, već ima i nečega drugoga. Nade su realna stvar i mi ćemo pokušati prvo u ovoj utakmici, pa u utakmicama koje predstoje, bez obzira na njen ishod, da realizujemo svoje nade i želje. To ko će da igra Evroligu ne treba da proizilazi iz toga "da bi bilo dobro da Srbija ima dva predstvanika, da bi bilo dobro da ima predstavnika i Crna Gora, pravedno bi bilo da ima i hrvatski..." Ne. Pravedno bi bilo da plasman izbori onaj ko to izbori na terenu - zaključio je Vujošević koji će moći da računa na sve igrače, između ostalih i na Aleksandra Pavlovića.

Duel u "Morači" će početi u 19 časova (TV SK 1), kada i meč Solnoka i Cedevite (TV SK 3). I ovaj meč je važan za raspored na tabeli uoči početka plej-ofa, pošto je Cedevita trenutno četvrta na tabeli.

ABA liga, 26. kolo

Subota:


Olimpija - Krka 73:67

Zadar - Metalac 85:69

Mega Leks - Igokea 100:96

Nedelja:


Crvena zvezda Telekom - MZT 12.00

Cibona - Levski 17.00

Solnok - Cedevita 19.00

Budućnost - Partizan 19.00

Tabela: Crvena zvezda Telekom 23-2, Budućnost 18-7, Partizan 18-7, Cedevita 17-8, Olimpija 15-11, Metalac 13-13, Zadar 12-14, Krka 12-14, Solnok 12-13, Mega Leks 11-15, Cibona 9-16, Igokea 9-17, MZT 7-18, Levski 2-23.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.