ABA - Partizan još zelen za velika dela!

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Partizan još zelen za velika dela!

Drugi uzastopni poraz crno-belih pod vođstvom Andree Trinkijerija. Nakon Sank Peterburga Partizan je kapitulirao i u Podgorici.

Derbi susret 8. kola regionalne ABA lige pripao je košarkašima podgoričke Budućnosti, pošto su na svom terenu slavili protiv Partizana rezultatom 75:71 (26:16, 14:14, 14:22, 21:19).

Partizan je slabo otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << utakmicu u Podgorici, dugo je pokušavao da nađe napadački ritam, a sve dobro urađeno u drugom kvartalu palo je u vodu za minut kada je domaćin napravio seriju 6:0 i trojkom Nemanje Gordića sa tri četvrtine terena stigao do dvocifrene razlike (40:30).

Treća deonica bila je nešto najbolje što smo videli od beogradskih crno-belih u "Morači", ali se ispostavilo da je Trinkijerijev Partizan još uvek "zelen" za velika dela.

Karakter koji su igrači Partizana pokazali u završnici zaslužuje pohvalu jer se gosti do samog kraja nisu predavali, ali večeras jednostavno nisu mogli do preokreta i "kapitalnog skapla" u Podgorici.

Situacije u kojima je Partizan hvatao rezultatski priključak Budućnost je uspevala da prevaziđe zahvaljujući dobrom šutu spolja, a upravo je to ono što je crno-belima večeras nedostajalo da bi stigli do boljeg rezultata.

Gosti su ubacili devet trojki večeras, ali su bekovi potpuno podbacili tako da je Stefan Janković (6 sk, 3 as) poneo najveći teret i sa 15 poena bio najefikasniji u poraženom sastavu.

Po deset poena u Partizanu postigli su Markus Pejdž (5 as), Vanja Marinković i Đorđe Gagić (6 sk). Rade Zagorac je meč završio sa 8 poena i 5 asistencija, a Bandža Si je uz 7 poena zabeležio i 8 skokova.

Na drugoj strani 20 poena Erla Klarka (6 sk, 3 as) koji je imao podršku u Danilu Nikoliću (11 pts), Edvinu Džeksonu (11 pts, 4 as) i Nemanji Gordiću (10 pts, 3 sk, 6 as).

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poraz Partizana u Podgorici

Izvor: RTS, 18.Nov.2018

Košarkaši Partizana poraženi su od Budućnosti rezultatom 75:71 (26:16, 14:14, 14:22, 21:19) u 8. kolu Jadranske lige. . Budućnost je bolje otvorila meč i već na kraju prve četvrtine imala dvocifrenu prednost...U drugoj...

Nastavak na RTS...

Prvi poraz vaterpolista Radničkog u regionalnoj A2 ligi

Izvor: KGsport.info, 18.Nov.2018

U izuzetno tvrdom derbiju petog kola Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog pretrpeli su prvi poraz, na gostovanju Solarisu u Šibeniku, rezultatom 5:3.. Odbrane su u ovom duelu bile bolji deo oba tima, a posebno je briljirao golman hrvatske reprezentacije Marin Šparada, koji je već na poluvremenu...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.