5:0 od Kroacije mi je najteži poraz – biću srećan kada izbacimo Dinamo

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 18:35

"5:0 od Kroacije mi je najteži poraz – biću srećan kada izbacimo Dinamo"

Bivši fudbaler Partizana Igor Taševski trenutno je jedan od trenera u Viljarealu koji se ove večeri sastaje sa Dinamom iz Zagreba u četvrtfinala Lige Evrope.

U prvoj utakmici na Maksimiru pobedila je "žuta podmornica" sa 1:0 i moraće to da potvrdi u revanšu na svom "Madrigalu".

Ali, Zagreb i Maksimir ostali su bolna rana za Taševskog još od 1997. godine kada je Kroacija pobedila Partizan sa 5:0 i posle beogradskih 1:0 ga izbacila iz kvalifikacija za Ligu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šampiona.

Upravo zbog toga su ga hrvatski mediji kontaktirali uoči duela sa "modrima" i naterali ga da evocira uspomene od pre 24 godine.

"Eto, ako biste me pitali koji su mi najgori ili najlepši trenuci iz onog vremena, jedan od najgorih trenutaka je taj poraz od Dinama. Najlepši trenuci su kada debituješ za Partizan ili zaigraš u derbiju protiv Crvene zvezde, ili kada sam slušao himnu igrajući za reprezentaciju, ali taj poraz od Dinama mi je bio jedan od najgorih trenutaka u karijeri", rekao je Taševski za "24sata.hr”.

Ti susreti Kroacije i Partizana imale su i političku pozadinu, ne samo sportsku, nakon rata na području bivše zajedničke države.

"Posle svega onog što se događalo, nakon onog ludila… Ali iskreno, Dinamo je bio ne znam ni ja koliko bolji u ono vreme. Partizan je tog leta prodao igrače u Barselonu i Porto, a Dinamo je krenuo da kupuje, i to uz sve one igrače koji su napravili fantastične karijere. Mi smo u Beogradu dobili 1:0, ali Dinamo je i onde bio bolji. Uprkos svemu, mi sportisti smo bili čisti oko toga da je Dinamo bio bolji i jači tada", priznao je Taševski.

Trenutno je trener "C" tima Viljareala, ali priziva poraz Dinama kako bi makar malo osetio slast osvete.

"Ne mogu reći srećno Dinamu, to nikako, lagao bih vas u tom slučaju. Nadam se da će pobediti Viljareal, tako ću biti srećan", podvukao je Taševski.

On je u Partizanu bio od 1994. do 1998. godine i u Humskoj je osvojio dve titule prvaka Jugoslavije i dva pehara nacionalnog Kupa.

Iz Beograda je otišao baš u Viljareal, gde se kasnije skrasio i kao trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.