Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 10:21

Vreme je da se Parni valjak vrati na letnja podešavanja

Crno-beli protiv Genta žele da se osame na vrhu tabele Grupe B Lige konferencije (21.00, TV Arena sport 1, RTS 1)

Ishodi su ohrabrujući. Igra baš i nije. Neposredno pre odlaska na reprezentativnu pauzu, a i po povratku takmičarskim obavezama, Partizan je nastavio da pobeđuje. Rutinski. Sve rivale je oborio na pleća bez primljenog gola, mada je utisak da nije ubedljiv kao što je bio s početka sezone kad je ličio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na mašinu za mlevenje mesa. Niko u Humskoj 1 ne bi imao ništa protiv da protiv Genta (21.00, TV Arena sport 1, RTS 1) još jednom demonstrira pragmatičnost ili fudbalski makijavelizam, da slavi bez obzira na umetnički dojam, pošto je u savremenom sportu sve podložno njegovom veličanstvu rezultatu.

S druge strane, kao čoveku naviknutom da funkcioniše pod naletom emocija, sigurno je i Aleksandru Stanojeviću stalo da popravi igru svog tima i vrati je na podešavanja od letos kad je skoro svaku utakmicu rešavao ranim golom, posledicom visokog presinga i oduzimanjem lopte protivniku prilikom začetka njegovih napada. Taj stil promovisan tokom priprema, demonstriran protiv DAC-a, duplim gostovanjem u Novom Sadu, još nekim superligaškim, pa i presudnoj evropskoj utakmici (sa Santa Klarom u Beogradu) pomalo je počeo da bledi u poslednje vreme.

Pre tri sedmice Flora. Bio je i Kruševac. Potom susret sa nedoraslim Trajalom. Na kraju i meč sa povredama osakaćenim Radnikom. Pažljivi hroničari mogli su da uoče znakove blagog pada forme. Zadovoljstvo u Humskoj tim pre je veće što je svaki od ovih mečeva Stanojevićev tim dobio. Sad ga čeka okršaj sa direktnim konkurentom za prvo mesto u Grupi B Lige i bilo bi dobro da crno-beli iz arhive izvuku model igre koji im je doneo toliko benefita, da trčanjem, energijom, brzom razmenom pasova i realizacijom naude Belgijancima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pokazali su da mogu, eliminisali ekipe sličnog kvaliteta poput Sočija i Santa Klare, baš zato što su na svom stadionu plenili načinom na koji su ulazili u svaki duel. Do koske. Kad se tako napadne rival, kako god da se zove, ostavlja mu se malo šansi da uzvrati. Zato crno-beli žele da stave do znanja Gentu gde je došao. Pogotovo što su u seriji od 39 utakmica bez poraza kod kuće (29 u prvenstvu, po pet u Evropi i Kupu Srbije) i večeras jure jubilej.

Igraćemo ofanzivno“, u te dve reči Aleksandar Stanojević nacrtao je put ka pobedi vrednoj 500.000 evra, skoku na UEFA rang listi, ali još važnije, izbijanju na prvo mesto.

Ima zagovornika ideje da Partizan u poslednje vreme ne igra lošije nego s početka sezone, samo ne koristi šanse kao ranije. Primera radi, stao je posle dva gola Estoncima, u Kruševcu poentirao samo sa penala, u kupu propustio priliku da do vrha napuni mrežu trećeligaša, tokom prethodne superligaške runde ispalio čak 21 hitac, a samo dva su bila precizna. A ima resurse da sve pršti u kaznenom prostoru protivnika. Primera radi, kapiten ekipe je bivši član Liverpula i Benfike, njegov kolega na suprotnoj strani ofanzivnog dela tima je dete Ajaksa, između je bivši član CSKA, naviknut da namešta zicere saigračima, malo iza fudbaler koji je svojevremeno sam vodio crno-bele do zvanja jesenjeg prvaka. Napadačka sila postaje dominantnija ako se zna da aktuelni centarfor igra sezonu života.

Kao što Partizan ima čime da zapreti, tako deluje da mu se odavno nije „nacrtao“ lakši evropski rival u smislu ranjivosti. Da, dolazi Gent iz lige koja je među deset na Starom kontinentu, gaji ofanzivan fudbal, ali zato njegova odbrana pati. Samo dvaput od početka sezone vratio se sa gostovanja bez primljenog gola. Ruku na srce, evropskih (RFS i Flora po 1:0). Zato deluje da tako nestabilan sastav valja napasti svom snagom.

Možda čak formacija sa trojicom pozadi, kakvu preferira Hejn Vanhezebruk, odgovara Parnom valjku. Slično se postavio DAC na julskoj premijeri i završilo je 1:0, u istom rasporedu predstavio se Soči, pa je dvaput matiran, kasnije izbačen penalima, dok je u prvenstvu Voždovac izrešetan (4:0).

Ako se čuvala u prethodnim sedmicama, vreme je da se sad sva Partizanova municija potroši.

LIGA KONFERNECIJE, GRUPA B, TREĆE KOLO

PARTIZAN – GENT, 21.00 (TV Arena sport 1, RTS 1)

Beograd

Stadion Partizana

Dozvoljen kapacitet: oko 13.000 mesta

Sudija: Bobi Maden (Škotska)

Projektovani sastavi

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

GENT (3-4-1-2): Bolat – Okumu, Engade, Olsen – Samois, Ovusu, Kums, Nurio – Čakvetadze, Bezus – Depotr. Trener: Hejn Vanhezenbruk.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.