Izvor: Blic, 14.Feb.2022, 00:15

"KONCERTU SE VESELILA DANIMA, ALI NA NJEGA NIKAD NIJE STIGLA": Ispovest majke Željke Marjanović (14) nakon 40 godina od pogibije na nastupu "Riblje čorbe" u Zagrebu

Prohladnog kasnog poslepodneva, 8. februara 1982., reke mladih slivale su se prema zagrebačkom Domu sportova. U okolnim ulicama pevalo se "Ostani đubre do kraja" i "Dva dinara druže", uzbuđenje se osećalo u vazduhu. U Velikoj dvorani te večeri nastupala je Riblja čorba, turneja im je bila gotovo zloslutnog naziva "Ko preživi, pričaće". U Zagrebu su se među mladima tada slušali Parni valjak, Bijelo dugme, svi su željeli biti na još jednom velikom koncertu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.