ZASIJAĆE STARIM SJAJEM: Rekonstruiše se Notr Dam, svi se nadaju da će katedrala biti otvorena za građane do 2024. (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 09:40

ZASIJAĆE STARIM SJAJEM: Rekonstruiše se Notr Dam, svi se nadaju da će katedrala biti otvorena za građane do 2024. (VIDEO)

Francuski predsednik Emanuel Makron obećao je da posle požara da će obnova katedrale trajati pet godina.

Francuska katedrala Notr Dam biće obnovljena tako da izgleda isto kao pre nego što je oštećena u velikom požaru prošle godine, saopstila je komisija zadužena za njenu restauraciju.

Požar koji je progutao gotsku katedralu, simbol Pariza 15. aprila 2019, uništio je kulu i krov zdanja, podseća Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Komisija je odobrila planove za obnovu katedrale i kompletnog i koherentnog dovođenja u prvobitno stanje, uključujući kulu.

Crkveni zvaničnici nadaju se da će katedrala Notr Dam biti otvorena za građane do 2024. godine, kada je Pariz domaćin Olimpijskih igara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Katedrala Notr Dam biće obnovljena u izvornom obliku – bez modernih elementa

Izvor: Danas, 10.Jul.2020

Katedrala Notr Dam biće obnovljena potpuno u skladu sa svojim izgledom pre razornog požara prošle godine,odlučio je francuski predsednik Emanuel Makron posle konsultacija sa glavnim arhitektom i komisijom zaduženom za restauraciju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.