Vučić i Makron sat vremena tet-a-tet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2019, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Makron sat vremena "tet-a-tet"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je kasno večeras u Parizu sastanak "tet-a-tet" s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Bio je to veoma dobar jednosatni razgovor, kako je zabeleženo na Instagram profilu predsednika Srbije "buducnostsrbijeav", uz "Armanjak iz 1914. godine"

Sastanak Vučića i Makrona bio je prvi posle svečane večere francuskog predsednika za učesnike sutrašnje konferencije "Pariski forum".

Rezultati sastanka za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sada nisu poznati.

Vučić je uoči odlaska u Pariz rekao da će od francuskog predsednika tražiti podršsku za inicijativu za ukljanjajnje barijera, čvršću saradnju ekonomija zapadnog Balkana, kao i da želi da čuje od njega detalje modaliteta politike proširenja EU koje je najavio Makron, i kakva je buudućnost regiona Zapadnog Balkana.

Makron je domaćin Drugog Pariskog foruma o miru.

Predsednik Vučić boravi u trodnevnoj poseti Parizu, gde će sutra imati bilateralne razgovore sa Makronom.

On će, takođe, učestvovati u razgovoru o 75 godina Organizacije Ujedinjenih nacija, kao i na panelu "Mišljenja mladih o multilateralizmu", tokom 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska.

Učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska, predsednik Vučić će se obratiti poslednjeg dana posete, kada će imati susret sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRODNEVNA POSETA PARIZU Vučić od danas u Francuskoj, posle sastanka sa Makron, govoriće na sednici Uneska

Izvor: Press, 11.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od danas boravi u radnoj poseti Parizu tokom koje će se susresti sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. . Foto:blic. Vučić, koji će u Parizu boraviti do 13. novembra, prvog dana...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.