Vučić: Merkelova zahteva sastanak

Izvor: B92, 07.Nov.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Merkelova zahteva sastanak

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Helsinkiju da je dobio iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel zahtev za bilateralni sastanak u nedelju u Parizu.

"Dobii smo iz Kanceleramta da kancelarka Merkel želi bilateralni sastanak sa mnom u nedelju ujutro. To govori o značaju i mestu Srbije. Treba ljudi da budu ponosni i zadovoljn", poručio je Vučić u izjavi novinarima.

Kazao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvek želi da vidi Merkelovu i dodao da smatra da će Evropa mnogo da izgubi kada ona ode.

"Veoma sam uplašen za stabilnost Balkana. Znam šta je sve ona radila“, istakao je Vučić.

Podsetio je da bismo, da nije bilo Merkelove i da nije Elmar Brok došao u Hrvatsku da kaže da je Zagreb kriv imali nove sukobe kada su se pred granicom Hrvatske formirale kolone kamiona od 15 kilometara (2015. godine).

„Milion puta je uradila takve stvari. Ko je taj u budućnosti koji će da okrene neki broj i kaže nešto što svi moraju da poštuju? Plašim se da takvog neće biti u dogledno vreme“, rekao je on.

Istakao je da uvek voli da čuje šta Merkelova misli i da treba da budemo bliži Nemačkoj, a ne dalji, uprkos onih koji misle da treba da pokazujemo nekome mišiće.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.