VUČIĆ IZ PARIZA: Protesti se organizuju jer neki žele na silu da se dočepaju vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 18:51

VUČIĆ IZ PARIZA: Protesti se organizuju jer neki žele na silu da se dočepaju vlasti

Predsednik Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Francuskoj, a prvog dana posete sastaje se sa predsednikom te države Emanuelom Makronom.

Vučić je pre sastanka sa Makronom rekao da imaju razgovor u četiri oka sat vremena, a onda će imati večeru.

- To je mnogo važno za Srbiju. Makron je jedan od dvojice najvećih evropskih lidera. Imamo da razgovaramo o mnogo toga, od bilateralnih odnosa do stanja u Evropi i svetu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Francuska priznala nezavisnost Kosova i dodao da se to neće menjati.

- Sa Makronom sam uvek imao otvorene razgovore. On je iskren prijatelj Srbije i želi da pomogne - kazao je Vučić.

"Imam razgovor u četiri oka sa predsednikom @emmanuelmacron, mnogo je važno za Srbiju razgovarati sa jednim od najvažnijih evropskih lidera, domaćinom sutrašnjeg samita koji imamo sa Prištinom. Imamo mnogo toga da razgovaramo sa predsednikom Makronom od naših bilateralnih odnosa, evropskog puta Srbije do pogleda na sveukupno uređenje Evrope i sveta." - Predsednik Vučić uoči sastanka sa predsednikom Republike Francuske @emmanuelmacron.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 9, 2020 at 9:33am PDT

Predsednik Vučić je govoreći o protestima rekao da se oni organizuju jer neki žele na silu da se dočepaju vlasti. Vučić je rekao i da nasilje nikom nije i ne može doneti dobro i istakao da će svi odgovarati za svoja nedela.

- Oni koji su organizovali demonstracije i nerede računali su da slabljenjem pozicije Srbije u rešavanju kosovskog pitanja, ali glavni cilj im je preuzimanje vlasti mimo izbora - kazao je Vučić.

Predsednik je rekao i da nasilje nikom nije i ne može doneti dobro i istakao da će svi odgovarati za svoja nedela.

- Ne zanima me kakvu Vladu hoće tajkuni i lopovi, narod je na izborima rekao kakvu Vladu hoće - naglasio je Vučić i dodao:

-Mene da uplaše neće nikad! Mene da slome neće nikad! Glava da mi je na panju, neće me uplašiti. Moraće ili da me ubiju ili da me pobede na izborima - poručio je on iz Pariza.

Drugog dana posete Parizu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na video-konferenciji čiji su domaćini predsednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Savezne Republike Nemačke Angela Merkel, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VUČIĆ IZ PARIZA: "Glavni cilj protesta je preuzimanje vlasti mimo izbora"

Izvor: Blic, 09.Jul.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Francuskoj, a danas, prvog dana posete, sastaće se sa predsednikom te države Emanuelom Makronom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.