Izvor: Radio 021, 20.Okt.2019, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Predstavljeno novo misteriozno biće, stručnjaci ne znaju da li je gljiva ili životinja

Pariski zoološki vrt predstavio je tajanstveni novi organizam nazvan "blob", žućkasto jednoćelijsko živo biće nalik na gljivu, ali koje se ponaša poput životinje.

Taj najnoviji stanovnik Pariskog zoološkog vrta nema usta ni želudac, niti oči, a ipak može da detektuje hranu i svari je.

Blob ima gotovo 720 polova, može da se kreće iako nema ni noge ni krila, a sam se regeneriše za dva minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ako je prepolovljen.

"Blob je živo biće i jedna od tajni majke prirode", kaže Bruno Dejvid, direktor Pariskog prirodnjačkog muzeja koji radi u sklopu Zoološkog vrta. "Iznenadio nas je jer nema mozak, a ipak je sposoban da uči (…) pa ako spojite dva bloba, onaj koji je naučio svoje znanje prenosi drugom."

Blob je ime dobio po naučno-fantastičnom hororu iz 1958. u kojem glumi mladi Stiv Mekvin, u kojem vanzemaljsko biće Blob konzumira sve što mu se nađe na putu u gradiću u Pensilvaniji.

"Znamo sigurno da blob nije biljka, ali nismo sigurni da li je reč o životinji ili gljivi", kaže Dejvid.



Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.