Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen francuski provalnik koji je helikopterom pobegao iz zatvora

Francuska policija uhapsila je Redoana Faida, provalnika koji je pre tri meseca na spektakularan način helikopterom pobegao iz zatvora.

Faid je uhapšen prošle noći u blizini Pariza. Tokom hapšenja nije bilo incidenata.

On je prvog jula iz zatvora Reo pobegao uz pomoć naoružanog komandosa koji je prethodno oteo pilota helikoptera. Maskirani komandos vrata je uništio eksplozivom i bacio suzavac, što je Faidu dalo vremena da se domogne helikoptera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Faid je i 2013. uspeo da pobegne iz zatvora. Tada je eksplozivom uništio pet vrata, obukao stražarsku uniformu i izašao iz zatvorskog kompleksa, ispred kojeg ga je čekalo jedno vozilo.

Redoan Faid (46) služio je kaznu od 25 godina zbog uloge koju je imao kao "organizator" pljačke 2010, u kojoj je ubijena jedna pripadnica policije.

Faid je 2010. godine objavio knjigu o iskustvu koje je stekao kao "profesionalni pljačkaš". Među Francuzima je zbog toga dobio nadimak Pisac.

Redoan Faid je rekao da su mu holivudski filmovi bili inspiracija za mnoge pljačkaške akcije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.