EVROPA IMA NOVOG ŠAMPIONA: Real Madrid srušio Liverpul u Parizu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2022, 20:33

EVROPA IMA NOVOG ŠAMPIONA: Real Madrid srušio Liverpul u Parizu!

Trofej ide u prestonicu Španije po 14. put.

Večeras smo dobili novog šampiona Evrope - a to je ekipa Real Madrida koja je u finalu Lige šampiona savladala engleski Liverpul, rezultatom 1:0, na stadionu "Francuska" na meču kojem je prisustvovalo skoro 100.000 gledalaca.

Od prvog minuta meča viđena je velika ofanziva "Redsa" koji su prodirali najčešće po strani, preko Manea i Salaha koji su kombinovali na ivici šesnaesterca, međutim nije posustajala ni odbrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "kraljevskog kluba".

Vezao je Liverpul dve sjajne šanse u 16. i 21. minutu prvog dela meča. Najpre je Salah dobio loptu u šesnaestercu nakon sjajnog prodora Manea, šutirao je po zemnlji ali je "skinuo" tu loptu Kurtoa.

Samo pet minuta kasnije, Mane je sa skoro 18. metara šutirao ka golu, Kurtoa je prstima zakačio loptu, dovoljno da skrene loptu koja je kasnije pogodila stativu i ponovo mu se odbila u naručje.

Real je većinu prvog poluvremena delovao neorganizovano i bezplanski, međutim u samom finišu meča Vinisijus je centrirao, lopta je stigla do Benzeme koji se našao ispred Alisona koji mu odbija loptu sa noge, ali se nakon čudnih odbitaka lopta ponovo našla kod Francuza koji ju je zakucao u mrežu za veliko slavlje navijača Reala na tribiniama. Međutim...

Linijski sudija je podigao zastavicu i dosuđen je ofsajd! Nešto više od tri minuta trajala je konsultacija sudije sa VAR sobom, bilo je napeto na terenu, i na kraju je ipak ostala prvodosuđena odluka - ofsajd.

Bez golova se i otišlo na odmor.

U drugom delu meča ponovo je usledila ofanziva Liverpula, prvu priliku je propustio Dijas koji je za milisekundu zakasnio na loptu koju je poslao Arnold.

Delovalo je kao da Liverpul ima potpunu kontrulu i u ovom delu meča, imali su veći posed lopte ali je svakoj akciji nedostajao završni pas ili otvoren šut.

Treba napomenuti i da je u nekoliko navrata Tibo Kurtoa pokazao koliko je raspoložen na ovoj utakmici, skidao je lopte Salahu, Dijasu i Arnoldu...

A onda...

Karvahal je prosledio loptu Valverdeu koji je poslao sjajan centaršut u kazneni prostor, propustio je tu loptu Benzema - Arnold nije reagovao u odbrani "Redsa" i na tu loptu je naleteo Vinisijus Junior koji loptu šalje u mrežu.

Od tog trenutka usledila je igra "na sve ili ništa" fudbalera Liverpula.

Drugo poluvreme

👑 ¡REYES DE EUROPA! 👑#CHAMP14NS pic.twitter.com/iXTUsoXRJM

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) May 28, 2022

47' - Trent sends in an excellent cross towards Diaz, who looks to get a head on it. Carvajal does enough at the back post to clear.

[0-0]#UCLfinal pic.twitter.com/KqopowEaBW

— Liverpool FC (@LFC) May 28, 2022

💪 ¡HASTA EL FINAL! 💪#APorLa14 | #UCLfinal pic.twitter.com/QZxv1J06be

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) May 28, 2022

Prvo poluvreme

🔴 🆚 ⚪#APorLa14 | #UCLfinal pic.twitter.com/QN5mrft5nf

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) May 28, 2022

16' - Courtois is forced into a smart first save, as Trent's low ball is flicked goalwards by Salah.

[0-0]#UCLfinal pic.twitter.com/eXfp32OTsa

— Liverpool FC (@LFC) May 28, 2022

Kick-off has been delayed by 15 minutes.

#UCLfinal

— Liverpool FC (@LFC) May 28, 2022

Ekipa Liverpula "gazila” je sve pred sobom. U nokaut fazi takmičenja savladani su Inter, Benfika i Viljareal.

Sve ovo nam govori da je domanacija na njihovoj strani.

Good evening, Reds 👋#UCLfinal pic.twitter.com/wSufoH1IJ9

— Liverpool FC (@LFC) May 28, 2022

I dok Liverpul ima ”dominaciju”, Real ima Benzemu. Glavni i odgovorni za to što su Madriđani u Parizu.

Tim Reala je prolazio kroz muke i preokrete do borbe za finale.

”Kraljevski klub” bio je na pragu ispadanja od PSŽ-a, zatim od Čelsija, pa na kraju i od Mančester sitija. Tim Karla Anćrlotija imao je svega 1% šanse da se plasira u finale, ali ne bi Madriđani bili najveći klub Evrope da i taj 1% njima nije dovoljan.

🤙 Esto empieza a ponerse interesante...#APorLa14 | #UCLfinal pic.twitter.com/NT8zmpxNn6

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) May 28, 2022

Ujedno, ovo će biti i repriza finala od pre četiri godine kada je pehar po 13. put podigao madridski klub (3:1). Svu zahvalnost Real je dugovao tadašnjem golmanu ”Redsa” Ljorisu Karijusu, koji je napravio dve katastrofalne greške kojima je trofej Lige šampiona bukvalno uručio Real Madridu.

No, sada nas po svemu sudeći očekuje mnogo uzbudljiviji meč.

Što se tiče sastava ekipa, Jirgen Klop (Liverpul) i Karlo Anćeloti (Real Madrid) su se odlučili da sledeći igrači otvore meč:

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold - Konate - Van Dajk - Robertson - Fabinjo - Tijago - Henderson - Luis Dijaz - Mane - Salah

Klupa: Keleher, Milner, Keita, Firmino, Gomez, Okslejd-Čemberlin, Džouns, Minamino, Žota, Cimikas, Matip, Eliot

REAL MADRID: Kurtoa - Karvahal - Militao - Alaba - Mendi - Kazemiro - Kros - Modrić - Valverde - Vinisijus - Benzema

Klupa: Lunin, Naćo, Azar, Asensio, Marselo, Lukas Vaskez, Bejl, Sebaljos, Rodrigo, Isko, Mariano, Kamavinga

Here's how we line up for the #UCLfinal

👊🔴

— Liverpool FC (@LFC) May 28, 2022

📋✅ ¡Nuestro 𝐗𝐈 inicial para 𝐋𝐀 𝐅𝐈𝐍𝐀𝐋!

🆚 @LFC#APorLa14 | #UCLfinal pic.twitter.com/iigVLUMrGl

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) May 28, 2022

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.