Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021, 07:54

U Parizu više od 100 gostiju restorana kažnjeno, menadžer uhapšen

Više od 100 gostiju restorana u Parizu kažnjeno je, a menadžer je uhapšen zbog kršenja ograničenja uvedenih za sprečavanje širenja kovida19, saopštila je francuska policija.

Policajci su poslati na adresu restorana u Parizu zbog žalbi na buku, a otkrili su tajno okupljanje, objavila je pariska policija na Tviteru.

"Gosti su kažnjeni zbog nepridržavanja zdravstvenih mera", navedeno je u objavi na Tviteru, a prenosi BBC.

Akcija je usledila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nekoliko dana nakon što je policija sprovela istragu o restoranima i proslavama u Parizu.

Prošle nedelje privatni TV kanal M6 obavio je video snimljen skrivenom kamerom, koji pokazuje goste u restoranu kako uživaju u kavijaru, šampanjcu i tartufima na dva luksuzna mesta.

Kao odgovor na izveštaj, francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanen naredio je istragu, navodeći da su takva okupljanja i kršenje zaključavanja zbog kovida19 "totalno neprihvatljiva".

Poslednji incident dogodio se u petak u 19. arondismanu Pariza, i uključuje 110 ljudi, saopštila je policija.

Prema izveštaju Univerziteta "Džons Hopkins" Francuska je zabeležila više od pet miliona slučajeva kovid19 i najmanje 98.202 preminula.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.