Trijumfalna kapija sutra zatvorena za posetioce zbog protesta

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumfalna kapija sutra zatvorena za posetioce zbog protesta

Poznati francuski istorijski spomenik Trijumfalna kapija biće sutra zatvoren iz predostrožnosti zbog najavljenog protesta građanskog pokreta Žuti prsluci.

Pariska policijska prefektura sa svoje strane je saopštila da su zabranjena okupljanja pripadnika pokreta u aveniji Jelisejskih polja i u krugu Trijumfalne kapije gde su tokom protesta u decembru 2018. godine izbili neredi i pričinjena materijalna šteta.

Okupljanja Žutih prsluka biće zabranjena i oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ajfelove kule, na trgu Trokadero, u blizini sedišta vlade i parlamenta, oko katedrale Notr dam i železničkih stanica.

Vlada je saopštila da su Žuti prsluci do sada koštali Francusku 2,5 milijarde evra od čega je dobar deo odlazio na otklanjanje posledica protesta koji su se često završavali nemirima.

U nedelju, 17. novembra biće tačno godinu dana od početka protesta pokreta Žuti prsluci.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Parizu suzavac, gore automobili, 'Žuti prsluci' se tuku s policijom, privedene desetine

Izvor: Beta, 16.Nov.2019, 17:37

Nekoliko policajaca danas je povredjeno i više od 60 osoba privedeno je u Parizu gde su izbili neredi na protestu gradjanskog pokreta "Žuti prsluci" koji obeležava godinu dana od početka okupljanja, preneli su francuski mediji.Policija je u južnom delu glavnog grada Francuske suzavcem rasterala...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.