Tri nedelje je sedeo na jajima - izleglo se 10 pilića

Izvor: B92, 22.Apr.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri nedelje je sedeo na jajima - izleglo se 10 pilića

Iz deset kokošjih jaja koja je francuski umetnik Abraham Poenševal, u sklopu jednog od svojih performansa, tri nedelje grejao telesnom temperaturom zatvoren u staklenom terarijumu pariskog muzeja moderne umetnosti, izlegli su se pilići.

Kada je krajem marta odlučio da "postane" kokoška, umetnik se umotao u ćebe i započeo da "sedi" na jajima, očekujući da će se pilići izleći za 21 do 26 dana.

Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puno pogrešio u proceni, jer je prvo pile ugledalo svetlost dana u utorak, a ostalih devet u četvrtak, objavio je portparol pariskog muzeja, dodavši da su pilići na putu prema obližnjoj farmi.

Navodi se da je Poenševal je odranije poznat po neobičnim performansima, poput trodnevnog boravka u steni, dvonedeljnog boravka u prepariranom medvedu i plovidbom Rajnom u gigantskoj boci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umetnik jajara: Sedeo na jajima, izegli se pilići

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017

Iz deset kokošjih jaja koja je francuski umetnik Abraham Poenševal, u sklopu jednog od svojih performansa, tri nedelje grejao telesnom temperaturom zatvoren u staklenom terarijumu pariskog muzeja moderne umetnosti, izlegli su se pilići...Foto: youtube/printscreen..Kada je krajem marta odlučio da...

Nastavak na Mondo...

Umetnik deset dana sedeo na jajima. Izlegli se pilići

Izvor: B92, 23.Apr.2017, 08:30

Iz 10 kokošjih jaja koja je francuski umetnik Abraham Poenševal, u sklopu jednog od svojih performansa, tri nedelje grejao telesnom temperaturom zatvoren u staklenom terarijumu pariskog muzeja moderne umetnosti, izlegli su se pilići...Kada je krajem marta odlučio da "postane" kokoška, umetnik se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.