TUŽNO: Nekada je bio glavni na sajmu automobila u Parizu, a sada su ga svi zaboravili

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽNO: Nekada je bio glavni na sajmu automobila u Parizu, a sada su ga svi zaboravili

U pitanju je vozilo marke Škoda...

Joyster je predstavljen 2006. godine i nikada nije dobio produkcijsku verziju.

Pic of the Day 753: Skoda Joyster concept (2006) pic.twitter.com/P8QtkNJ6Xa

— Car Design News (@CarDesignNews) August 17, 2016

Mnogi konceptni automobili nikada ne dobace do proizvodnih traka, što je u nekim slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaista šteta jer takva vozila izgledaju avangardno i donose osveženje u auto-industriju.

Među njima je i Škoda Joyster, koji je privukao pažnju posetilaca Sajma automobila u Parizu 2006. godine.

Automobil predstavlja kombinaciju kupea i hečbeka, a imao je atraktivan dizajn i moderne sadržaje, pa i deceniju kasnije izgleda savremeno.

Stvoren po ukusu mlađe, dinamične populacije, Joyster je bio ofarban u jarko žutu boju, a Škoda je još na premijeri saopštila da ne planira njegovu serijsku verziju, već je ideja bila da se prikaže njihova vizija malog automobila budućnosti.

Osim toga, iskorišćen je kao poligon za razvoj nekih komponenti i rešenja za buduće Škodine produkcijske modele.

Joyster krasi sportski izgled, a uočavaju se i neki detalji primenjeni na kasnijim serijskim Škodama, poput vizuelno sakrivenog A stuba.

U kabini takođe nailazimo na neka buduća rešenja produkcijskih modela, kao što su novi dizajn volana, centralni ekran, ali i digitalna instrument tabla.

Tu je i interesantno, modularno rešenje u prtljažniku - sklopiva klupa koja se može izvući i koristiti, recimo, na izletima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.