Požari i sukobi s policijom na protestu Žutih prsluka u Parizu

Izvor: Beta, 16.Mar.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari i sukobi s policijom na protestu Žutih prsluka u Parizu

Sukobi izmedju pripadnika gradjanskog pokreta "Žuti prsluci" i policije izbili su danas u pariskoj aveniji Jelisejska polja, u kojoj se nalaze pojačane snage bezbednosti, preneli su francuski mediji i dodali da je oko 30 osoba od jutros privedeno.Prema snimicima koji kruže na društvenim mrežama, demonstranti su pokušali da napadnu kamion žandarmerije u aveniji, gde se već okupilo nekoliko hiljada "žutih prsluka".Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima kako bi rasterala okupljene, javila je agencija Frans pres.Jedan od vodja pokreta Erik Drue izjavio je da će danas, 18. subotu zaredom, glavni protest biti u Parizu i da sa nestrpljenjem očekuje Francuze iz Tuluza, Bordoa, Marseja i Ruana.Oko 5.000 pripadnika snaga bezbednosti rasporedjeno je danas u Parizu, gde se pored protesta "žutih prsluka" očekuju i marš za klimu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

RATNO STANJE U PARIZU: Žuti prsluci zapalili banku i napali kamion žandarmerije! Pale kola i lome izloge, policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Mar.2019

Sukobi između Žutih prsluka i policije izbili su danas na Jelisejskim poljima u Parizu, a oko 44 ljudi je privedeno.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.