Smena ambasadora Srbije i direktora kulturnog centra u Parizu zbog bahatosti

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2018, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena ambasadora Srbije i direktora kulturnog centra u Parizu zbog bahatosti

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najverovatnije će opozvati ambasadora u Francuskoj Rajka Ristića, ali i direktora Srpskog kulturnog centra Radoslava Laleta Pavlovića, posle njihovog nedavnog sukoba, piše "Kurir".

"Kurir" piše da SNS i SPS, kao koalicioni partneri, treba da se dogovore kada će Ristić i Pavlović biti opozvani i ko će ih zameniti.

Beogradski list podseća na "skandale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i nedolično ponašanje" koji su se vezivali za Ristića, te navodi da je sve to kulminiralo njegovim nedavnim sukobom sa Pavlovićem, a u vezi s produžavanjem ugovora o radu dvojici zaposlenih u Kulturnom centru u Parizu.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poslao je i inspekciju da ispita skandal nastao svađom i umalo tučom Ristića i Pavlovića, podseća Kurir, te navodi da su tim povodom u Parizu bili i generalni sekretar MSP Veljko Odalović i državni sekretar Ivica Tončev.

"Imajući u vidu stanje na terenu, odlučeno je da Ristić bude opozvan, a sa njim se u Srbiju, prema svemu sudeći, vraća i Lale Pavlović. Još se čeka dogovor koalicionih partnera oko toga ko će biti novi ambasador", rekao je sagovornik lista.

Izvor Kurira, inače, navodi da je Ristić poznat po bahatom ponašanju, te da rezidenciju u srcu Pariza nije koristio samo za prijeme i kulturne manifestacije, već i za "lude žurke", kao i da je i organizovao svadbe svojih prijatelja u toj rezidenciji.

Izvor lista navodi i da je Ristić oštetio zdanje u kojem je smešten Kulturni centar kad je rešio da na svoju ruku zameni stolariju i stavi PVC, a reč je o zdanju starom 106 godina koje je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Francuske.

Autor: Tanjug, Kurir

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Slučaj "Pariz": Opoziv zavađenih diplomata

Izvor: B92, 23.Maj.2018

Beograd, Pariz -- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije opozvaće ambasadora u Francuskoj Rajka Ristića, ali i direktora Srpskog kulturnog centra Radoslava Laleta Pavlovića...Podsetimo, beogradski mediji preneli su sredinom aprila, da su višemesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.