Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2018, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršeni kraj godine kao 2015? Đoković - Soza 7:5 (UŽIVO)

U drugom kolu na turniru iz masters serije u Parizu naš as igra s portugalskim teniserom koji mu je stalna mušterija.

I set

7:5 Neće biti taj-brejka. Đoković je prvu brejk-loptu pretočio u vođstvo u setovima, a 15:0 protiv Soze. Trajalo je 52 minuta.

6:5 Portugalac je imao brejk-loptu, ali ju je poslao duboko u aut kada je Đoković, posle loše planiranog napada, krenuo na mrežu.

5:5 Soza prvi put u duelima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << s Đokovićem stiže do petog gema u setu, a ovo je 15. koji igraju.

5:4 Posle dva uzbudljiva gema, Novak na svoj servis maksimalan.

4:4 Đoković je propustio četiri brejk-lopte.

4:3 Ponovo 0:40 na Đokovićev servis, ali ovoga puta gem pripada Sozi. Naš as nije izgubio nijedan gem na svoj servis u Šangaju, a evo već u prvom melu u Parizu je drugačije.

4:2 Soza osvaja gem na ovaj svoj servis, ali propuštena prilika u prošlom koštaće ga seta.

4:1 Bilo je 40:0 za Portugalca na Đokovićev servis, ali je naš najbolji teniser spasao sve tri brejk-lopte. Kad je otklonio opasnost od Sozinog revanša, brzo je i osvojio gem.

Stretching into the night sesssion like...

Watch Djokovic v Sousa live: https://t.co/hOHmv2wMlX#RolexParisMasters pic.twitter.com/wuEdpeM4TU— Tennis TV (TennisTV) October 30, 2018

3:1 Evo prvog brejka. Sozi je posustao servis, a Đoković je na riternu bio ofanzivan što je i urodilo plodom. Prva brejk-lopta je i pretočena i gem.

2:1 Ovo je bilo baš brzo i ubedljivo.

1:1 Soza je i na Ju-Es openu krenuo dobro dok njegov otpor konačno nije bio slomljen.

1:0 Ako nastavi da servira kao što je u Šangaju, naš as će sebi olakšati put ka povratku na vrh liste.

Meč je počeo. Prvi servira Đoković.

Yes #djokovic !!!!#RolexParisMasters #Masters1000Paris pic.twitter.com/kUMPKSt3Ye— Alxher xas (maydjan00) October 30, 2018

* Đoković i Soza su morali da budu strpljivi jer su na glavnom terenu dvorane "Bersi" pre njih Kanađanin Miloš Raonić i Francuz Žo Vilfrid Conga odigrali meč s taj-brejkom u sva tri seta. Posle skoro tri sata igre Raonić je pobedio sa 6:7 (4:7 ), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5) i sastaće se u drugom kolu sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Au menu du soir le N°2 mondial DjokerNole contre le Portugais sorti des qualifications Joao Sousa

Présentation #RolexParisMasters pic.twitter.com/iizuEDsy9B
— ROLEX PARIS MASTERS (RolexPMasters) October 30, 2018

Relief for milosraonic as he survives a three-set epic against Tsonga 6-7(4) 7-6(5) 7-6(5).

Meets Federer next!#RolexParisMasters pic.twitter.com/crOQ3Q3ZJj
— Tennis TV (TennisTV) October 30, 2018

 

Od porsnulog šampiona Novak Đoković se brže nego što je i sam mislio preobratio u nemilosrdnog prvaka, u onog tenisera koji nam s prvim vrhunskim udarcima ostavlja utisak nepobedivosti.

U pariski "Bersi", na poslednji od devet sezonskih turnira iz masters serije, došao je kao pobednik na tri prethodna takmičenja (Sinsinati, Ju-Es open, Šangaj). Pošto je kao drugi nosilac bio slobodan na početku, u drugom kolu ima priliku da nastavi nisku od 18 uspeha uzastopce. U njoj je i Portugalac Žoao Soza.

Ako ga savlada i u šestom međusobnom duelu, a u setovima protiv njega ima 14:0, s 3:0 po nesnosnoj vrućini na Flašing Medouzu poslednji put, već zna s kim bi se sastao u osmini finala. To je bosanski teniser Damir Džumhur (52. na svetskoj listi), koji je savladao ove godine senzacionalnog Grka Stefanosa Cicipasa (16) sa 6:3, 6:3.

Đokovićevo učešće u pariskoj dvorani, u kojoj je trijumfovao četiri puta (2009, 2013-15; od 1990. niko do njega nije sačuvao trofej, a kamoli da je slavio triput uzastopce), pratiće se s posebnom pažnjom, jer naš as ima šansu da se vrati na prvo mesto. To će postići ako ode korak dalje od prvoplasiranog Španca Rafaela Nadala, koji će se u sredu prvo sastati sa zemljakom Fernandom Verdaskom (27), pa, dakle, i ukoliko ga savlada u finalu, kada kao dva glavna nosioca jedino i mogu da se sretnu.

Đoković je u skupljanju bodova u prednosti nad ljutim suparnikom, koji trenutno ima 215 poena više, jer lane nije igrao, a Nadal prvo mora da sačuva 180 bodova iz prošlogodišnjeg četvrtfinala. Kad bi se namerili jedan na drugog u finalu, naš najbolji teniser bi igrao i da se poravna sa Špancem po rekordnom broju trofeja na turnirima ove kategorije (33).

Kako Đoković opet odaje utisak nepobedivog šampiona, videće se i u Parizu i na završnom turniru u Londonu (11-18. novembar) može li da ponovi savršeni finiš sezone kao što je to bilo 2015. Tada je posle Ju-Es opena uzeo trofej i u Pekingu, na uvodnom turniru kineske turneje, ali sada nije učestvovao. Zamena za tu titulu moglo bi da bude prvo mesto.

I pre tri godine je trijumfovao na Vimbldonu, ali još nije uspeo da pokori Sinsinati kao što je sada. I u Šangaju i u Parizu je pobedio i 2013.

Bonjour Paris #TeamDjokovic #RolexParisMasters RolexPMasters pic.twitter.com/PjyMlJXwII— Novak Djokovic (DjokerNole) October 28, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Savršeni kraj godine kao 2015? Đoković - Soza 6:5 (UŽIVO)

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2018

U drugom kolu na turniru iz masters serije u Parizu naš as igra s portugalskim teniserom koji mu je stalna mušterija...I set..6:5 Portugalac je imao brejk-loptu, ali ju je poslao duboko u aut kada je Đoković, posle loše planiranog napada, krenuo na mrežu...5:5 Soza prvi put u duelima s Đokovićem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.