ŠOKANTNA TERAPIJA FRANCUSKOG SVEŠTENIKA: Seksualno zlostavljao gejeve i tvrdio da će ih tako izlečiti (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Maj.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKANTNA TERAPIJA FRANCUSKOG SVEŠTENIKA: Seksualno zlostavljao gejeve i tvrdio da će ih tako izlečiti (VIDEO)

Kontroverzni sveštenik Toni Antrela (75) iz Pariza suočava se sa optužbama da je muškarce prisiljavao na seksualne odnose. On se decenijama predstavljao kao psihoterapeut koji je "lečio" homokseksualce.

Anatrela je uvaženi savetnik u Papinskom veću za porodicu, kao i u Papinskom veću za zdravstvene radnike, a ovaj skandal će svakako potresti i Vatikan.

Danijel Lamarka (53), do sada je jedini od četvorice muškaraca koji pod punim imenom i prezimenom optužuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Anatrelu da ga je seksualno iskoristio još kao 23-godišnjeg studenta bogoslovije 1987.

- Ti nisi gej, ti samo misliš da si to - rekao mu je Lamarka.

Potom je pokušao da ga uveri da je jedini način da ga izleči od "pseudohomoseksualnosti" taj da s njim ima seksualni odnos. Na kraju ga je nagovorio.

- Poznajem detalje o njegovom telu koje može da zna samo neko ko ga je video golog - tako Lamarka dokazuje svoje tvrdnje.

Anti-Gay Therapist Monsignor Tony Anatrella, a Vatican Adviser, Suspected Of Sex With Male Clients https://t.co/2FrzF7m0vk @ldschurchnews

— sean miller (@boydioro) May 23, 2016

On je još rekao da je 2001. sve to prijavio nadbiskupu kardinalu u Parizu Žon-Mariju Lustigeru, ali da ništa nije učinjeno.

Pre deset godina je i javno progovorio o tome, ali to nikoga nije previše zanimalo jer je bila reč o seksualnom zlostavljanju odraslih. Jedan drugi bivši bogoslov anonimno je poslednjih nedelja progovorio u francuskim medijima da ga je Anatrela od 1997. do 2011. terao na zajedničke seanse masturbiranja.

Javnost je Anatrelu prvi put upoznala na velikoj sceni kad je 2005. papi Benediktu XVI. pomogao da uvede smernice kojima se dodatno onemogućava homoseksualnim osobama da postanu sveštenici.



Poznata je i njegova izjava da je "homoseksualnost posledica seksualne nezrelosti".

Najžešće osude javnosti pretrpeo je početkom februara ove godine kad je u dokumentu sa smernicama novim biskupima utvrdio da biskupi građanskim vlastima ne moraju obavezno da prijavljuju slučajeve seksualnog nasilja, ukoliko za njih saznaju, nego da to mogu i prepustiti žrtvama i njihovim porodicama.

Vatikan je ubrzo reagovao, apsolutno se ograđujući od takvog tumačenja. Oni su saopštili da sveštenici svako seksualno zlostavljanje moraju da prijave, ali je papin portparol otac Federiko Lombardi dodao i to da nije bila reč o dokumentu koga biskupi moraju da se pridržavaju, kao i to da se Anatrela tada pozivao na dokument iz 2011.

(Telegraf.rs/ Izvor: express.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.