RAMPA ZA ŽUTE PRSLUKE: Policija zabranila skupove na više lokacija u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAMPA ZA ŽUTE PRSLUKE: Policija zabranila skupove na više lokacija u Parizu

Premijer je najavio i "značajno" povećanje kazni za učešće na zabranjenim skupovima.

Subotnji protesti "Žutih prsluka" će Parizu biti zabranjeni na Jelisejskim poljima i na prilazima toj aveniji, kao i oko Jeliisejske palate i Nacionalne skupštine, saopštila je francuska policija.

Ta je odluka doneta još u ponedeljak nakon prošlog vikenda kada je došlo do sukoba demonstranata sa snagama reda i pljački restorana i prodavnica, javili su francuski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Postoje ozbiljni razlozi zbog kojih smatramo da bi se to nasilje moglo ponoviti na najavljenim protestima - ove subote, naveo je novi šef pariske policije Didije Lalemen, koji je imenovan na to mesto nakon što je premijer Eduar Filip u poneđeljak smenio njegovog prethodnika Mišela Delpisa.

- Okupljanja su zabranjena na Jelisejskim poljima, na delovima dugim 100 metara u okolnim ulicama koje izlaze na Jelisejska polja, kao i oko Trijumfalne kapije i u području koje okružuje Jelisejsku palatu i Nacionalnu skupštinu - precizirala je policija.

Premijer Filip je u ponedeljak najavio da će proteste zabraniti i na "trgu Pi-Berlan u Bordou i na trgu Kapitol u Tuluzu". Tamo ćemo "odmah pristupiti rasterivanju svih skupova", dodao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vojska spremna za operaciju "Stražar" protiv "žutih prlsuka"

Izvor: RTS, 23.Mar.2019

Francuska vojska pridružila se policiji u Parizu kako bi pomogli sa obezbeđivanjem grada tokom 19. uzastopnog protesta "žutih prsluka" protiv vlade predsednika Francuske Emanuela Makrona. . Demonstrantima je zabranjeno okupljanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.