Izložba u Parizu posvećena vojnoj saradnji Francuske i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 12:38

Izložba u Parizu posvećena vojnoj saradnji Francuske i Srbije

U vojnom arhivu, u dvorcu Vensen kod Pariza, danas će biti otvorena izložba "Naša istorija, naša sećanja" posvećena vojnoj saradnji Srbije i Francuske tokom Prvog svetskog rata. Autori izložbe su istoričari dr Stanislav Sretenović i dr Vansen Arbaretije.

"Izložba se sastoji od tri dela. Prva celina govori o francusko-srpskom savezništvu u evropskom i regionalnom kontekstu tokom Prvog svetskog rata, drugi deo se odnosi na proboj Solunskog fronta i oslobođenje srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradova, a treća celina je posvećena sećanjima potomaka Srba, vojnika i civila, na francusko-srpsko savezništvo i prijateljstvo za vreme rata", kaže Sretenović za Tanjug.

Autori su koristili do sada nepoznatu arhivsku građu, izveštaje, fotografije, mape i crteže, većinom iz vojnog arhiva u Vensenu, kao i iz arhiva i biblioteka u Srbiji, ali i porodičnih arhiva.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Naša istorija, naša sećanja": Izložba posvećena francusko-srpskom savezništvu

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Istoričari dr Stanislav Sretenović i dr Vansen Arbaretije autori su izložbe "Naša istorija, naša sećanja", posvećene francusko-srpskom savezništvu tokom Prvog svetskog rata. Izložba je otvorena 14. aprila u dvorcu Vensen kod Pariza.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.