Policija uklonila romsko naselje od 800 žitelja kod Pariza

Izvor: BKTV News, 27.Nov.2013, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uklonila romsko naselje od 800 žitelja kod Pariza

Francuska policija uklonila je danas jedno od najvećih improvizovanih romskih naselja sa 800 imigranata u severnom predgrađu Pariza, među kojima je bilo 70 dece.
Blizu 300 policajaca rano jutros uklonilo je romsko naselje u Sant Uenu, u severnim predgrađa Pariza i pošto su bili upozoreni, mnogi Romi ranije su otišli iz kampa, ali je oko 250 njih ostalo, među njima 70-toro dece, prenela je agencija AFP.
Policija je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da je uklanjanje improvizovanog kampa prošlo “bez incidenata”, da su mnogi žitelji naselja naveli da ne znaju gde će da idu, jer nemaju novca i da su “u Francusku došli da bi mogli da jedu”.
Policija je uklonila romski kamp na periferiji Pariza, pošto su francuska železnica i gradsko (parisko) komunalno preduzeće podneli žalbu da se, na desetine improvizovanih drvenih koliba, nalazi na njigovoj imovini, dodaje AP.
Mnogi Romi u Francuskoj žive na slobodnim poljanama bez tekuće vode i struje i procenjuje se da ih ima 20.000 u Francuskoj i “opstaju” uprkos pokušajima socijalista i konzervativnih vlada da ih vrate u svoje matične zemlje.
AFP podseća da je zvanični Pariz, u poslednjih nekoliko godina, u nekoliko navrata vodio politiku “izbacivanja” romskih imigranata iz okoline velikih gradova i često im plaćao da se vrate u svoje zemlje – Rumuniju i Bugarsku.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.