Policija uhapsila pet osoba povezanih sa napadačem na policijsku upravu u Parizu

Izvor: Beta, 14.Okt.2019, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uhapsila pet osoba povezanih sa napadačem na policijsku upravu u Parizu

Francuska policija uhapsila je pet osoba povezanih sa napadačem na policijsku upravu u Parizu pre deset dana, saznaje se danas iz pravosudnih izvora.Hapšenja su sprovedena na severu Pariza. Privedeni su bili bliski s napadačem koji je 3. oktobra ubio četvoro ljudi.Napadač Mikael Arpon bio je dugogodišnji policijski službenik i programer. On je nožem ubio četvoro kolega, a potom ga je jedan od policajaca ubio u samoodbrani.Arpon je bio pod zakletvom čuvanja državne tajne jer je kao programer imao pristup poverljivim dokumentima.Tužilac za borbu protiv terorizma rekao je ranije da je napadač verovatno bio u kontaktu s članovima ultrakonzervativnog islamističkog pokreta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Uhapšeno pet osoba zbog napada u Parizu

Izvor: B92, 14.Okt.2019

Pariz -- Francuska policija uhapsila je pet osoba povezanih sa napadačem na policijsku upravu u Parizu pre deset dana, saznaje se danas iz pravosudnih izvora...Hapšenja su sprovedena na severu Pariza. Privedeni su bili bliski s napadačem koji je 3. oktobra ubio četvoro ljudi...Napadač Mikael Arpon...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.