Policija Pariza u pripravnosti zbog konvoja protiv zdravstvene propusnice (VIDEO)

Izvor: Beta, 13.Feb.2022, 12:39

Policija Pariza u pripravnosti zbog konvoja protiv zdravstvene propusnice (VIDEO)

Pariz je danas pod pojačanim nadzorom vlasti pošto je ka glavnom gradu Francuske krenulo hiljade učesnika konvoja protiv zdravstvene propusnice,  organizovanih po ugledu na proteste vozača kamiona u Kanadi.U tviter poruci policija Pariza je navela da su njene snage na oprezu danas da spreče demonstrante iz ostalih delova Francuske da blokiraju grad svojom operacijom nazvanom "konvoji slobode" koja je zabranjena.Mobilisano je oko 7.500 pripadnika snaga reda od petka do ponedeljka, a konvoji predvidjaju da stignu u ponedeljak u Brisel.Juče demonstranti koji su okupili protivnike vakcinske propusnice ali i protivnike predsednika Emanuela Makrona nisu blokirali glavni grad kao što su želeli. Policija je privela 97 ljudi, i kaznila 513, pokazuju zvanični podaci.Policija je takodje intervenisala noćas u kvartu kod Šanzelizea i u Bulonjskoj šumi, u zapadnom delu Pariza, da rasturi poslednje učesnike protesta.Juče popodne više od 100 vozila stiglo je do Šanzelizea ali ih je policija postepeno sklonila uz suzavac.Pokret je inspirisan "konvojima za slobodu" u Kanadi koji parališu glavni grad Otavu treću nedelju. U Francuskoj demonstracije okupljaju protivnike vakcinske propusnice, prema kojoj osobe vakcinisane protiv kovida-19 imaju pristup velikom broju javnih mesta, ali demonstranti imaju i socijalne zahteve o kupovnoj moći, ceni energenata, sličnim zahtevima iz protesta "žutih prsluka" koji ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PARIZ I DALJE POD POLICIJSKIM NADZOROM: Uhapšen vođa žutih prsluka

Izvor: Kurir, 13.Feb.2022

Nekoliko stotina vozila čiji su vozači u konvojima učestvovali u protestu protiv kovid propusnica, u nedelju rano ujutro napustilo je regiju Pariza i krenuli su ka Briselu gde, uprkos zabrani belgijskih vlasti nameravaju da protestuju u ponedeljak, a Pariz je ostao pod pojačanim policijskim nadzorom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.