Počinje rekonstrukcija Karađorđeve ulice, rok 425 dana

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje rekonstrukcija Karađorđeve ulice, rok 425 dana

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da danas počinje rekonstrukcija Karađorđeve ulice, na potezu od Brankovog mosta do Pariske, da je rok za završetak posla 425 dana, a vrednost radova 712 miliona dinara bez PDV.

Radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice podrazumevaju obnovu tramvajskog koloseka od Brankovog mosta do tramvajske okretnice kod Kalemegdana, rekao je Vesić za Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Rekonstruisana saobraćajnica će u sredini imati saobraćajnu traku za tramvaj i javni prevoz putnika, dok će sa svake strane biti po jedna saobraćajna traka za svaki smer, sa obostranim trotoarima i biciklističkom stazom, objasnio je on.

Kako bi se ubrzao protok saobraćaja, trasu tramvaja će koristiti i vozila za javni prevoz putnika.

U zoni Kapetanije, uz saobraćajnicu, predviđena je niša za putničke autobuse, kojima će se prevoziti putnici sa turističkih brodova od pristaništa ka centru grada, istakao je Vesić.

Savski kej će biti uređen na delu od Brankovog mosta do kraja "Beton hale", na površini od oko jedan hektar, precizirao je Vesić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinju radovi u Karađorđevoj, traka plus, šine se sele ka Savi

Izvor: B92, 21.Nov.2018

Beograd -- Rekonstrukcija Karađorđeve ulice na potezu od Brankovog mosta do Pariske ulice počinje u sredu...Tada će izabrani ponuđač, konzorcijum sa "Energoprojektom" na čelu, zapisnički biti uveden u posao...Kako je za "Večernje novosti" rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, izvođač...

Nastavak na B92...

Vesić: Na Trgu Republike pronađeni ostaci Virtemberške kapije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018, 09:22

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je utvrđeno da su na Trgu Repbulike tokom rekonstrukcije pronađeni ostaci Virtemberške kapije...On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je grad Beograd juče dobio nalaze Zavoda za zaštitu spomenika, koji su pokazali da su tokom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.