Parižanin iz Vrbasa Marko Crnovršanin u Srbiji snimio film Pljačka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parižanin iz Vrbasa Marko Crnovršanin u Srbiji snimio film "Pljačka"

Parižanina srpskog porekla, Marka Crnovršanina, društvene mreže i ljudi koji pre snimaju tuđu nesreću umesto da pomognu, inspirisale su da od sopstvenih sredstava ovog leta snimi film "Pljačka".

Prvobitno, film je pisan za Pariz, ali su ljubav prema Vrbasu, rodnom gradu rediteljovih roditelja; i srpskom mentalitetu, prevagnuli da snimanje ipak bude na ovim prostorima, kaže Crnovršanin: "Jedno vreme sam hteo da snimam film u Ravnom Selu da bude malo seoska atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i onda kada sam otišao u Beograd, pošto je ipak priča malo žešća sa banditima, pa je i drugačija atmosfera, urbanija. Ja sam jako zadovoljan sa našim glumcima, imaju taj malo drugačiji senzibilitet, što sam i tražio i imaju i harizmu i ono nešto naše srpsko što sam hteo."

Uloge u filmu "Pljačka" tumačili su glumcima iz Vrbasa, Novog Sada i Beograda, a muziku za film komponuje Željko Đanković iz Ravnog Sela.

"Hoću da napravim muziku koja će imati neku dušu Vojvodine, neki etno prizvuk instrumenata koji su odavde, a da opet bude dovoljno urbana za film koji je akcioni i u kome će biti žestoka dešavanja ", rekao je Đanković.

Planirano je da film bude gotov za dva do tri meseca, a nakon toga reditelj Marko Crnovršanin, slaće ga na festivale u Srbiji i Francuskoj. Posebno bi voleo da film igra na Ravno Selo film festivalu, pred vrbaskom i ravnoselskom publikom.


Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.