Pariz spreman za dijalog, bez povećanja poreza na gorivo u 2019.

Izvor: RTS, 05.Dec.2018, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz spreman za dijalog, bez povećanja poreza na gorivo u 2019.

Francuska vlada odustaje od povećanja poreza na gorivo u 2019. godini, koje je prethodno bilo suspendovano na šest meseci, saopštio je večeras francuski premijer Eduar Filip. "Žuti prsluci" pozdravili su odluku, ali kažu da to možda neće biti dovoljno da se obuzda gnev javnosti.
Eduar Filip je poslanicima u francuskom parlamentu rekao da se "od povećanja poreza sada odustaje" u budžetu za 2019. godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poručio da je vlada "spremna za dijalog", prenosi AP.

O budžetu se može ponovo pregovarati i može se prilagođavati tokom godine.
Neimenovani zvaničnik Jelisejske palate rekao je danas američkoj agenciji da je francuski predsednik Emanuel Makron odustao od povećanja poreza na gorivo usled strahova od novog nasilja, nakon višenedeljnih protesta širom zemlje i najgorih nereda u Parizu posle više decenija.
Makron je danas tražio od svih političkih stranaka i sindikata da apeluju na smirenost posle nasilja prošlog vikenda, dok Jelisejska palata strahuje od "velikog nasilja" na narednim demonstracijama u Parizu, zakazanim za subotu, prenose francuski mediji.
Francuska Nacionalna skupština je večeras usvojila mere koje je Filip objavio kao odgovor na krizu sa "žutim prslucima", posle petočasovne rasprave.
Predmet rasprave je bila premijerova deklaracija o "ekološkoj fiskalnosti i njenim posledicama po kupovnu moć" i, pre svega, odustajanje od povećanja poreza na gorivo u budžetu za 2019. i zamrzavanja cena gasa i struje tokom ove zime.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska vlada odustala od povećanja poreza na gorivo 2019.

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2018

"Francuska vlada odustaje od povećanja poreza na gorivo u 2019. godini, koje je prethodno bilo suspendovano na šest meseci", saopštio je večeras francuski premijer Eduar Filip...Filip je poslanicima u francuskom parlamentu rekao da se "od povećanja poreza sada odustaje" u budžetu za 2019. godinu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.