Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 10:02

PSŽ se rastaje s Rafinjom i traži 10.000.000 evra, za Barselonu je to 3.500.000

Katalonski klub zainteresovan da vrati otpisanog sina

Ne tako davno na Rafinju Alkantaru se gledalo kao na talentovanog vezistu koji ipak nije bio dovoljno dobar da bi nosio dres Barselone, zbog čega je najveći deo vremena po ulasku u prvi tim proveo na drugim adresama, samo ne u svojoj kući. Prošlog leta je definitivno otišao sa Kamp Noua u transferu vrednom 1.500.000 evra, ali već nepunih godinu dana kasnije mogao bi da ode iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pariza i vrati se starom jatu.

Rafinja Alkantara je danas meta Barselone koja opterećena finansijskim problemima i ozbiljnim minusom u kasi nema novca za skupocena pojačanja. Kako javljaju francuski mediji, Pari Sen Žermen pokušava da se reši Rafinjinog ugovora i godišnje plate od preko 5.000.000 evra, što bi Barsa htela da iskoristi.

Sreda, 20.30: (1,43) Crvena zvezda (4,50) Kairat (7,75)

PSŽ je postavio cenu za Rafinju na 10.000.000 evra, što bi u slučaju Barselone trebalo da bude maksimalno 3.500.000 evropskih novčanica. Naime, kada je prošle jeseni Barsa prodavala Rafinju u Pariz sklopljen je dogovor po kojem matičnom klubu ide i 35 odsto od naredne prodaje. Ako je PSŽ postavio cenu na 10.000.000 evra, to znači da bi Barsa trebalo da plati najviše 3.500.000 evra, što uopšte nije veliki iznos novca s obzirom na to kako se današnje cene kreću.

Samo, da li je Rafinja kadar za Barselonu? U ovom trenutku to verovatno nije ni važno toliko, koliko želja čelnika katalonskog kluba da rasterete platni spisak, a opet zadrže određenu konkurentnost. Nije tajna da je Miralem Pjanić otpisan kod Ronalda Kumana, više nije nedodirljiv ni Serhio Buskets, a od ranije kruži priča da je Serđi Roberto takođe na meti nekoliko evropskih klubova. Odlaskom bar jednog igrača sa pomenute liste otvorio se prostor za Rafinjin povratak, koji bi pritom i sam morao da pristane na manju platu od dosadašnje.

Rafinja je inače dete Barselone, prošao je kompletnu klupsku školu zajedno sa bratom Tijagom, ali nikada nije dobio pravu šansu. Igrao je na pozajmicama u Interu i Selti, da bi letos potpisao za PSŽ. Na Parku prinčeva je skupio 34 utakmice, a upisao je sedam asistencija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PSŽ se rastaje s Rafinjom i traži 10.000.000 evra, za Barselonu je to 3.500.000 manje

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021

Katalonski klub zainteresovan da vrati otpisanog sina..Ne tako davno na Rafinju Alkantaru se gledalo kao na talentovanog vezistu koji ipak nije bio dovoljno dobar da bi nosio dres Barselone, zbog čega je najveći deo vremena po ulasku u prvi tim proveo na drugim adresama, samo ne u svojoj kući. Prošlog...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.