POLICIJA PRONAŠLA NESTALU TINEJDŽERKU 800 KM DALEKO OD KUĆE: Izabela (16) ima amneziju i ne zna otkud u Parizu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 08:23

POLICIJA PRONAŠLA NESTALU TINEJDŽERKU 800 KM DALEKO OD KUĆE: Izabela (16) ima amneziju i ne zna otkud u Parizu (VIDEO)

Policija pronašla 16-godišnju Nemicu za kojom se tragalo nedelju dana u Parizu, 800 km od kuće

Šesnestogodišnja Nemica Izabela O., pronađena je kako luta ulicom u Parizu, 800 kilometara od njene kuće u Nemačkoj. Njena porodica je prijavila njen nestanak pre mesec dana, ali potraga u Nemačkoj nije dala rezultate.

Ona pati od potpune amnezije i ne seća se ni ko je ni kako je dospela do Francuske.

Izabela je nestala 22. marta ove godine iz svoje kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u nemačkom gradu Cele.

Ona je tog jutra imala onlajn časove, a da nije kući primećeno je tek popodne, kada je njen brat shvatio da nije u svojoj sobi. On je obavestio roditelje koji su radili u to vreme da mu je sestra nestala.

Roditelji su mislili da je izašla na kratko ali ono što ih je uznemirilo je to što je ona otišla iz kuće ne uzevši ni ključ ni mobilni telefon. Sačekali su još nekoliko sati, a onda pozvali policiju. To je bio početak duge potrage.

Nemačka policija je učinila sve što je mogla posle dobijanje prijave. Dve nedelje, vršena je detalna pretraga u cilju pronalaženja Izabele.

Odmah na počeku su angažovani psi tragači, ali su oni pratili Izabelin trag samo do lokalnog tržnog centra i posle toga više nije bilo moguće ići dalje. Dalja pretraga nije dala rezultate pošto se policiji nije javio ni jedan svedok koji je mogao da potvrdi da ju je video.

Policija je nagađala o razlozima zbog kojih je Izabela otišla od kuće ali nisu imali ni jedan kredibilan dokaz. Činilo se da će ovaj slučaj ostati još jedan slučaj nestalog tinejdžera dok policija nije otkrila mogući trag - na Fejsbuku.

Naime, jedan policijski službenik iz Visbadena je slučajno na policijskoj stranici francuske policije video vest o pronalasku tinejdžerke sa amnezijom u Parizu. Na postu na Fejsbuku je pisalo da je devojka tražila pomoć od Parižana koje je srela na ulici pošto nije mogla da se seti kako je dospela u Pariz niti ko je.

Policajcu se devojka učinila poznatom i odmah se angažovao da proveri ovu informaciju.

Francuska i nemačka policija su uspostavile saradnju i ubrzo je utvrđeno da je tinejdžerka iz Pariza upravo Izabela O.

Ona nije imala pojma kako je došla u Pariz niti je mogla da da bilo kakve validne podatke o sebi, što je otežalo utvrđivanje njenog identiteta i može se reći da je imala sreće da policajac iz Visbadena ode na stranicu francuske policije.

Policija je saopštila da ona na sebi nije imala tragove zlostavljanja ali je Izabela svejedno podvrgnuta detaljnim pregledima kako bi se utvrdilo šta je izazvalo njenu amneziju.

Po rečima lekara, njena amnezija je privremena i oni se nadaju da će se ona potpuno oporaviti s vremenom.

Međutim, dok se to ne dogodi, ona će ostati u Francuskoj na oporavku, pošto bi povratak porodici u takvom stanju mogao da bude za nju preveliki šok.

Portparolka policije Brigit Isinger je rekla kako je slučaj za sada "okončan" ali da policija nema ideju kako je Izabela mogla da ode 800 kilometara, sve do Pariza bez novca a da je niko ne primeti.

Isinger je rekla da ponovno otvaranje slučaja zavisi od toga "hoće li se Izabel nečega setiti."

Takođe, uzrok njene amnezije ostaje enigma.

Njen otac je za medije izjavio da je njegova kćerka bila pod teškim stresom zbog strogih mera zatvaranja u Nemačkoj i nemogućnosti da viđa prijatelje i da je moguće da ona više to nije mogla da izdrži.

Ipak, to ne zvuči kao ubedljivo objašnjenje. Kako se zna da je amnezija često posledica teške traume, postavlja se pitanje šta se Izabeli desilo u tih mesec dana koliko je prošlo izmešu nestanka i pojavljivanja na pariškoj ulici.

Ipak, tek će vreme pokazati hoće li ovaj neobičan slučaj dobiti razrešenje.

Sve zavisi od Izabele i toga hoće li i želi li uopšte da se seti šta ju je dovelo sve do Pariza.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.