PISMO TERORISTIMA Uzeli ste život mojoj najvećoj ljubavi, ali vas neću mrzeti

Izvor: Blic, 17.Nov.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PISMO TERORISTIMA Uzeli ste život mojoj najvećoj ljubavi, ali vas neću mrzeti

Suprug mlade žene koja je stradala u islamističkom napadu na parisku koncertnu dvoranu "Bataklan" napisao je srceparajuće pismo njenim ubicama.

Antoan Leiri, čija je supruga Elen Mujal-Leiri (35) stradala u napadu, objavio je da on i njegov sin koji je još beba neće živeti u strahu od terorista.

Pismo nosi naslov "Neću vas mrzeti":

"U petak uveče ukrali ste život jednoj izuzetnoj osobi, ljubavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mog života, majci mog sina, ali neću vas mrzeti. Ne znam ko ste i ne želim da znam, vi ste mrtve duše. Ako nas je Bog za kojeg vi slepo ubijate stvorio po svom liku, svaki metak u telu moje žene, rana je u njegovom srcu.

Dakle ne, neću vam pružiti to zadovoljstvo da vas mrzim. Vi to želite, ali odgovoriti na mržnju besom bilo bi prešuštanje istoj gluposti koje vas je učinila takvim kakvi jeste. Želerli biste da se plašim, da u moje sunarodnike gledam podozrivo, da žrtvujem svoju slobodu zarad bezbednosti. Izgubili ste. Igrač je i dalje u igri.

Video sam je jutros. Konačno, nakon noći i dana iščekivanja. Bila je jednako lepa kao i kada je otišla u petak uveče, jednako lepa kao pre više od 12 godina kada sam se ludo zaljubio u nju. Naravno da sam skrhan tugom, tu malu pobedu vam priznajem, ali će ona kratko trajati.

Znam da će ona biti uz nas svakog dana i da ćemo se u raju sresti slobodnih duša koje vi nikada nećete imati. Nas dvojica, moj sin i ja, bićemo jači od bilo koje vojske sveta. Ne mogu da traćim više nimalo vremena na vas pošto moram da se vratim sinu koji se upravo probudio iz sna.

On ima svega 17 meseci, ješće sada kao i svakog jutra, onda ćemo se igrati kao i svakog drugog dana i celog svog života ovaj dečačić biće srećan i slobodan.

Zato što vas ni on nikada neće mrzeti".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Potresno pismo supruga jedne žrtve iz Pariza: Neću vas mrzeti

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2015

Suprug mlade žene koja je poginula u napadu na parisku dvoranu "Bataklan" napisao je potresno pismo njenim ubicama...Antoan Leiri, čija je supruga Elen Mujal-Leiri (35) stradala u napadu, objavio je da on i njegov sin koji je još beba neće živeti u strahu od terorista...Pismo nosi naslov "Neću...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.