Ovo je moglo da joj spase život, sin se zarekao da će joj biti vraćeno

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je moglo da joj spase život, sin se zarekao da će joj biti vraćeno

Ceo svet je plakao kada je u saobraćajnoj nesreći u Parizu poginula princeza Dajana pre 21 godine.

Brak princa Čarsa i princeze od Velsa Dajane na klimavim je nogama izdržao punih 15 godina.

1996. godine kraljica je objavila parlamentu da se princ od Velsa i Dajana razvode i da će uraditi sve kako bi njihovi sinovi odrastali uz jednaku pažnju oba roditelja.

Dajana je nakon razvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobila na korišćenje deo Kensingtonske palate, 17 miliona funti i slobodu, ali kraljica joj je oduzela titulu HRH (Her Royal Highness) i tako je ostala samo Dajana, princeza od Velsa.

To je značilo da joj se puk i niže rangirano plemstvo više nije moralo klanjati, a izgubila je i razne beneficije koje ta titula nosi. Navodno je 15-godišnji princ Vilijam nakon toga majci obećao da će joj vratiti titulu kada on postane kralj.

Iako se tada činilo da gubitak titule Dajani donosi samo slobodu, to ipak nije bilo tako. Neki smatraju da je titula mogla da joj spase život.

Naime, članovi kraljevske porodice koji imaju titulu HRH imaju najbolje moguće osiguranje 0-24 pa se tako mogla izbeći tragedija kada je pijani vozač princezu odveo u smrt 31. avgusta 1997. godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.