Osoblje domova za stare izašlo na ulice, protesti na više mesta u Parizu VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 07:37

Osoblje domova za stare izašlo na ulice, protesti na više mesta u Parizu VIDEO/FOTO

Pariz -- Zaposleni u mnogim francuskim staračkim domova protestovali su danas širom Francuske zahtevajući veće plate usred krize sa koronavirusom.

Demonstranti su se okupili ispred domova u vlasništvu grupe Korian u Parizu, Lilu i drugim francuskim gradovima kao odgovor na poziv nekoliko krajnje levih sindikata, javlja AP.

Korian je jedan od lidera na tržištu u pružanju nege za starije osobe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ima više od 850 objekata u Evropi, u kojima je zaposleno preko 53.000 ljudi, a brinu o oko 300.000 ljudi u Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Italiji, Holandiji i Španiji.

U Francuskoj, gde upravlja sa gotovo 300 domova za negu starih, Korian se suočava sa nekoliko tužbi porodica koje su izgubile voljene tokom pandemije korona virusa. Tužioci su otvorili i policijsku istragu.

Francuska je zabeležila više od 14.000 smrtnih slučajeva od posledica kovid-19 među stanovnicima staračkih domova.

To predstavlja gotovo polovinu ukupnog broja preminulih u zemlji, kojih je više od 28.300.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Osoblje u domovima za stare u Francuskoj protestovalo tražeći veće plate

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2020

Zaposleni u mnogim francuskim staračkim domova protestovali su širom Francuske zahtevajući veće plate usred krize sa virusom korona...Demonstranti su se okupili ispred domova u vlasništvu grupe "Korian" u Parizu, Lilu i drugim francuskim gradovima kao odgovor na poziv nekoliko krajnje levih sindikata..."Korian"...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.