Od srijede protesti širom Crne Gore: Zapalićemo baklje slobode

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od srijede protesti širom Crne Gore: Zapalićemo baklje slobode

Više hiljada građana okupilo se večeras na protestu ispred Skupštine Crne Gore, povodom neustavne policijske otmice jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića, prenosi IN4S. Veliki broj građana nosio je žute prsluke, po uzoru na demonstrante u Parizu. Bulevar ispred zgrade parlamenta bio je blokiran za saobraćaj.
 
https://www.in4s.net/wp-content/uploads/2018/12/ab2a20be-11f6-42f0-b9ed-93f9b46409df.mp4 Protest je organizovao Demokratski front. Prisutni su bili i predsjednik SNP Vladimir Joković, Goran Danilović i Goran Radonjić iz Ujedinjene Crne Gore, Miloš Konatar i Luka Rakčević iz Građanskog pokreta URA, Danilo Šaranović i Neven Gošović iz Demokratske Crne Gore, kao i generalni sekretar Prave Crne Gore Vladisav Dajković, te bivši poslanik Mladen Bojanić. Voditelj protesta je bio portparol NSD Marko Kovačević.  

 Andrija Mandić Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF Andrija Mandićzahvalio se na masovnom prisustvu građana na protestu. –Ima nas dovoljno da pokrenemo promjene u Crnoj Gori. Ova zemlja je krenula stramputicom. Režim Mila Đukanovića nas vodi u ambis. Zato smo stavili žute prsluke da pokažemo da nas ima dovoljno za promjene u Crnoj Gori. Zapalićemo vatru slobode u srijedu, kada počinju protesti u svim gradovima Crne Gore. Čitava Crna Gora biće zapaljena bakljama slobode, istakao je Mandić. 
 
Sa protesta u Podgorici On je kazao da vlast rizikuje Medojevićev život i pozvao Ustavni sud da sjutra da jasan odgovor.
 
– Čekamo odgovor, a ako se stvar ne završi čitava Crna Gora će biti zapaljena bakljama slobode i spustiti se u Podgoricu, rekao je Mandić, nakon čijeg govora je krenula šetnju pored, kako je kazao, „zarobljenih institucija“. 
  Sa protestne šetnje
Protestna šetnja je nastavljena Hercegovačkom ulicom, okupljeni su se uputili ka Trgu, a potom vratili ispred Skupštine Crne Gore. Tokom protestne šetnje demonstranti su skandirali „Milo lopove“ i „Katniću ubico“.
 
 Nakon okončanja protestne šetnja skup je završena, a novi je zakazan za srijedu. Joković: Ničija nije do zore gorela
Joković je najoštrije osudio hapšenja Medojevića.
 
  Vladimir Joković –Ne možemo dozvoliti da poslanike odvode u zatvor, a da ne dignemo glas protiv toga. Vlast pokazuje bahatost, ali ničija nije do zore gorela, pa neće ni njihova. Vratiće se Medojević jači nego što je bio. Tražimo da ova vlast pusti Medojevića iz zatvora, istakao je Joković. Danilović: Oni koji gone biće gonjeni Danilović je kazao da kolege iz DF imaju punu podršku Ujedinjene Crne Gore.
 
Goran Danilović, –Tako je po ljudskoj i božijom pravdom. Kad je teško važno je da budemo ljudi. UCG brani pravo dvojici poslanika da budu slobodni ljudi. Ova zemlja je moja, Milanova i Nebojšina. Ne valja da se gonimo ko zvijeri, jer oni koji gone biće gonjeni, kazao je Danilović. Tokom protesta, na ulicama Podgorice bile su vidljive pojačane snage policije.
 

 

 
Na skupu su, kako je najavljeno, podijeljeni žuti prsluci kao jasna simbolika narodnog antirežimskog otpora koji nam dolazi sa ulica Francuske.
 

 
Medojević je juče vraćen je u ZIKS, nakon što je prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore zbog zdravstvenih problema.
 

IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Protest opozicije: Žuti prsluci i u Podgorici

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2018

Više hiljada građana okupilo se večeras na protestnom skupu opozicije ispred Skupštine Crne Gore povodom hapšenja jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, a jedan broj ljudi nosi žute prsluke po ugledu na učesnike demonstracija u Parizu...Na protestu u organizaciji Demokratskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.