Obama: Klimatski sporazum prekretnica za svet

Izvor: VOA, 13.Dec.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Klimatski sporazum prekretnica za svet

Na klimatskom samitu u Parizu u subotu je usvojen istorijski Međunarodni klimatski sporazum koji je potpisalo skoro 200 zemalja.

Američki predsednik Barak Obama kaže da je sporazum čiji je cilj da se do kraja veka smanji globalno zagrevanje i porast globalnih prosečnih temperatura ograniči da bude ispod dva stepena Celzijusa, potencijalna prekretnica za svet.

Obama je u saopštenju u subotu rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << odobrivši ovaj plan, skoro 200 zemalja pokazale svetu i volju i kapacitet da se bore protiv klimatskih promena.

Američki predsednik je takođe istakao da je uz razvoj tehnologije, ovaj sporazum otvorio mogućnost još ambicioznijim ciljevima tokom vremena, uz obaveznu podršku najranjivijim zemljama i njihovim nastojanjima za čistiji ekonomski rast.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.