OVO JE NAPADAČ IZ PARIZA: Pojavljuje se na snimku Islamske države?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2018, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE NAPADAČ IZ PARIZA: Pojavljuje se na snimku Islamske države?!

Napadač je rođen 1997. godine u Čečeniji

Objavljen je video snimak na kojem se vidi da se osumnjičeni za sinoćnji napad nožem u Parizu, Hazmat Azimov, zaklinje na vernost terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi i njenom lideru Abu Bakru al Bagdadiju.

Pročitajte i:

Video je objavila novinska agencija tzv. Islamske države, a traje dva minuta. AP navodi da nije u potpunosti jasno da li se napadač iz Pariza nalazi na snimku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Muškarac na snimku poziva evropske muslimane da izvrše napade u državama u kojima žive ukoliko ne mogu da emigriraju u takozvani kalifat Islamske države.

The suspect allegedly responsible for the deadly knife attack in Paris has been identified as French citizen born in Chechnya. A recent video has emerged where the suspect pledged allegiance to the leader of Islamic State. #9Today pic.twitter.com/0eWCIDNZSj

— The Today Show (@TheTodayShow) 13. мај 2018.

Napadač, koji je u centru Pariza nožem usmrtio muškarca u subotu uveče, rođen je 1997. godine u Čečeniji, saopštio je danas sudski izvor.

Prethodno je agencija Rojters, pozivajući se na francuske medije, navela da je reč o Rusu iz Čečenije.

Agencija AP je prenela izjavu neimenovanog zvaničnika da je napadač rođen u Čečeniji i da ima francusko državljanstvo.

Roditelji napadača su privedeni u policiju, radi istrage, prenele su zapadne agencije.

Ruska agencija Tass je prenela da napadač nije imao dokumenta kod sebe, ali da je na osnovu otiska prsta utvrđeno da se radi o doseljeniku iz Čečenije.

U jučerašnjem napadu ranjene su četiri osobe, pre nego što je policija ubila napadača.

Napadač je uzvikivao "Alah je veliki" dok je u centru Pariza napadao ljude.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.