Na protestima u Parizu stradala žena, 47 povređeno

Izvor: RTS, 17.Nov.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestima u Parizu stradala žena, 47 povređeno

Jedna ženska osoba stradala je tokom protesta u Parizu organizovanih zbog visokih cena goriva, a 47 osoba je povređeno, saopštilo je francusko ministarstvo unutrašnjih poslova.
Policija je saopštila da je troje povređenih u kritičnom stanju. Privedene su 24 osobe, a 17 je zadržano na ispitivanju.

Žena je ubijena kada se majka s detetom koja se nalazila u kolima uspaničila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošto su učesnici protesta okružili njen automobil i počeli da lupaju po krovu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner, prenosi sajt Lokal Frans.
Majka se uspaničila i kolima jurnula ka gomili, i tom prilikom stradila je jedna žena.
Danas se širom Francuske održavaju protesti zbog povećanja cena goriva, a učesnici nose žute prsluke i uzvikuju "diktator Makron".

Povećanje cene fosilnih goriva je deo strategije predsednika Emanuela Makrona da se odustane od te vrste goriva, a mnogi vozači ih smatraju kao ravnodušnost vrha vlasti prema svakodnevnim ekonomskim problemima građana, prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.