Mondoloni: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mondoloni: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni uputio je izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu.
"Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila skoro trećinu stanovništva, 62 odsto muške populacije i Francuska to ne zaboravlja", rekao je Mondoloni gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Prvoj.

Kaže da ne zna šta se tačno desilo u Parizu pošto je on juče prisustvovao u Beogradu ceremoniji na Francuskom vojnom groblju.
"Malo sam tužan, jer je trebalo jutros da slavimo našu zajedničku pobedu, uoči najavljene posete francuskog predsednika Srbiji. Ovo je na neki način sve to malo pokvarilo za nas", istakao je Mondoloni.
Dodao je da je reč o nespretnosti koja je, kako je ocenio, za žaljenje.
Na pitanje kako komentariše novinske naslove, poput jednog da se Francuska obrukala zbog toga, Mondoloni je ponovio da je to bila greška i nespretnost za žaljenje.
"I ja čitam novine, to je bila greška za žaljenje i molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje", poručio je Mondoloni.
Raspored sedenja zvanica, šefova država i vlada, na svečanosti u Parizu izazvao je ne malo čuđenje i negodovanje mnogih zvanica, posebno zbog mesta koje je dobio Hašim Tači – odmah iza ruskog predsednika Vladimira Putina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski ambasador: Vansi preuzima Aerodrom „Nikola Tesla“ za nekoliko nedelja

Izvor: TangoSix.rs, 12.Nov.2018

Prema rečima ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolinija koncesionar iz njegove zemlje preuzeće beogradski aerodrom „za nekoliko nedelja“.. Ambasador je jutros gostovao na televiziji „Prva“ u emisiji „Jutro sa Jovanom i Srđanom“ gde se izvinio za postupak njegove države prilikom...

Nastavak na TangoSix.rs...

Francuzi: "Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje"

Izvor: Mondo, 12.Nov.2018

Ambasador Francuske u Beogradu, Frederik Mondoloni, je uputio danas izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti u Parizu...Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant.."Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svetskom ratu izbubila...

Nastavak na Mondo...

Ambasador FR: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje

Izvor: B92, 12.Nov.2018

Beograd -- Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni uputio je izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu...On je rekao da je ono što se desilo sa rasporedom sedenja u Parizu na ceremoniji povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata za žaljenje...“Sa...

Nastavak na B92...

"Hvala ambasadoru, veličanstveno ćemo dočekati Makrona"

Izvor: Prva.rs, 12.Nov.2018

"Hvala ambasadoru Mondoloniju na divnim rečima i poštovanju koje je pokazao prema srpskim žrtvama", zapisao je Vučić na tviteru.. "Srbija će na veličanstven način dočekati predsednika Makrona", poručio je predsednik Vučić.. Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je uputio izvinjenje...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.