Modni kreator Karl Lagerfeld preminuo u Parizu

Izvor: B92, 19.Feb.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modni kreator Karl Lagerfeld preminuo u Parizu

Modni kreator i superzvezda Karl Lagerfeld umro je posle kraće bolesti u 85-toj godini.

Superzvezda modne industrije Karl Lagerfeld je preminuo u 85-toj godini u Parizu, javili su francuski mediji.

Nemački modni kreator, koji je bio kreativni direktor kompanija Šanel i Fendi, bio je jedan od najplodnijih stvaralaca na modnoj sceni i radio je do poslednjeg daha.

Imao je i sopstveni brend, za koji je kreirao kolekcije.

Lagerfeld se poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelja osećao loše i propustio je nekoliko važnih modnih revija.

Kreator Anri Oland mu je odao počast na društvenim mrežama 'citirajući samog Lagerfelda: "Kreirati je isti što i disati. Ako ne dišem, onda sam u nevolji. Počivaj u miru".

https://twitter.com/henryholland/status/1097823399278247936

Rođen je kao Karl Oto Lagerfeldt u Nemačkoj, 1933. godine. Izbacio je "d" iz prezimena kako bi "zvučalo komercijalnije".

Još kao tinejdžer je emigrirao u Pariz i tamo se zaposlio kao pomoćnik modnog kreatora Pjerta Balmena, a zatim je tokom 60-tih počeo da radi za Fendi i Kloe.

Deset godina nakon smrti Koko Šanel, 1983, počeo je dugu karijeru u firmi koju je ona osnovala.

Već sledeće godine osnovao je sopstveni brend.

U poznim godinama je razvio osobeni stil - tamna odela, konjski rep i naočare za sunce.

O sebi je rekao: "Izgledam kao karikatura sebe samog i to mi se dopada".

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Modni kreator Karl Lagerfeld umro u Parizu

Izvor: Radio 021, 19.Feb.2019

Modni kreator i superzvezda Karl Lagerfeld umro je posle kraće bolesti u 85-toj godini...Getty ImagesLagerfeld je za sebe govorio da je „Jovanka Orleanka" visoke mode..Superzvezda modne industrije Karl Lagerfeld je preminuo u 85-toj godini u Parizu, javili su francuski mediji...Nemački modni kreator,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.