Mesi ili Van Dajk – ko će osvojiti Zlatnu loptu?

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi ili Van Dajk – ko će osvojiti Zlatnu loptu?

Od 18 časova u Parizu će početi ceremonija dodele Zlatne lopte koju organizuje časopis Frans fudbal. U konkurenciji za najprestižnije individualno priznanje je 30 fudbalera, ali je činjenica da se sve svelo na samo dva imena.
Lionel Mesi i Virdžil van Dajk najveći su favoriti da dobiju ovu laskavu nagradu.

Mesi je odličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godinu na ličnom planu krunisao i Fifinom nagradom za najboljeg pre nekoliko nedelja (osvojio i Zlatnu kopačku za najboljeg strelca Starog kontinenta), ali su veliki trofeji sa klubom izostali.
Osvojio je "samo" titulu u španskoj La Ligi, dok ga je u polufinalu Lige šampiona, posle velikog preokreta, zaustavio Liverpul sa Van Dajkom na čelu.
Holanđanin je bio stub odbrane i jedan od najboljih pojedinaca "crvenih" u osvajanju Evrope, a isto je nastavio u novoj sezoni, u kojoj je ekipa Jirgena Klopa na pravom putu da ispiše istoriju i dođe do prvog pehara Premijer lige.
Među "favoritima iz senke" su još Sadio Mane i Muhamed Salah, međutim, poslednjih dana je procurila informacija da će osvajač ipak biti Mesi.
Navodno postoje i spiskovi na kojima se vidi da je argentinski čarobnjak dobio 446 bodova i ubedljivo slavio pobedu, dok je Van Dajk zauzeo drugu poziciju sa 382. Iza njih su Salah, Kristijano Ronaldo i Mane.
Svetski mediji preneli su da je Frans fudbal obavestio fudbalski klub Barselonu da će u ponedeljak uveče Mesi biti lauret.
Ukoliko se to obistini, 32-godišnji napadač doći će do šeste Zlatne, čime bi se ponovo osamio na vrhu večne liste, ispred velikog rivala Ronalda.
Fifa i Frans fudbal od 2016. ponovo odvojeno dodeljuju priznanja, ali kako sada stvari stoje, pobednik će biti isti kao 2009, 2010, 2011, 2012. i 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mesi na krovu sveta, rekordna šesta "Zlatna lopta"

Izvor: RTS, 02.Dec.2019

Argentinac Lionel Mesi, na svečanosti u Parizu osvojio je nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera na svetu koju dodeljuje "Frans fudbal". Fudbaler Barselone rekordni šesti put osvojio je prestižnu nagradu, ovoga puta ispred Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.