Marš Žutih prsluka niz Jelisejska polja, policija ih odbija

Izvor: RTS, 08.Dec.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš "Žutih prsluka" niz Jelisejska polja, policija ih odbija

Nekoliko stotina demonstranata iz pokreta "Žutih prsluka" maršira niz Aveniju Jelisejskih polja u centru Pariza, a jake snage policije nastoje da ih odbiju, javljaju francuski mediji.
Mediji navode da se sve ovo dešava na nekoliko stotina metara od Jelisejske palate, rezidencije predsednika Francuske Emanuela Makrona.

AP navodi da su se učesnici protesta okupili kod Trijumfalne kapije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a onda mirno krenuli niz aveniju.
Francuske snage reda od ranog jutra su raspoređene u Parizu, uoči početka protesta "žutih prsluka" četvrtu subotu zaredom, za koje vlasti strahuju da će biti praćeni novim nasilnim incidentima, javljaju francuski mediji.
Vozila žandarmerije primećena su jutros pre 7 časova na Trgu Konkord, kod kapije Majo i na Jelisejskim poljima, dok su oklopna vozila već na položaju na Trgu Bastilje, prenosi Figaro.

U francuskoj prestonici je jutros zatvoreno 36 stanica metroa, kao i mnoge prodavnice.
Okupljanja i blokade demonstranta danas su organizovane na različitim lokacijama.
Predsednik Francuske Emanuel Makron će danas, kako navodi više francuskih medija, ostati u Jelisejskoj palati odakle će pratiti situaciju, a juče je predsednik Nacionalne skupštine rekao da će se obratiti javnosti tek u narednin danima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marš "Žutih prsluka" niz Jelisejska polja, policija ispalila suzavac

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2018

PARIZ - Pariska policija ispalila je suzavac na grupu demonstranata pokreta "žuti prsluci" koji su pokušali da dođu do Jelisejske palate, javili su mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.