Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron predložio da se ne zaključuju trgovinski sporazumi sa državama koje ne poštuju Pariski sporazum

Predsednik Francuske Emanuel Makron na sednici 73. Generalne skupštine Un zapretio da će naći alternativu „Grupi sedam“.


„Radićemo u G7 da obaveze preuzete u okviru Pariske konferencije o klimi budu revidirane u pravcu proširenja. Ako jedna od članica ne želi da nastavi, mi ćemo ipak nastaviti nalazeći nove koalicije, nove formate“, rekao je francuski lider.


Osim toga, on je predložio da se ne zaključuju trgovinski sporazumi sa državama koje ne poštuju Pariski sporazum, iako nije direktno pomenuo SAD.


Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp izjavio početkom juna da se SAD povlače iz Pariskog sporazuma o borbi protiv klimatskih promena. 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.