Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2017, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron Trampu: Ne pravite od Irana novu Sjevernu Koreju

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je u intervjuu za magazin "Tajm" kako je predsjednika SAD Donalda Trampa upozorio da bi izlazak iz nuklearnog sporazuma sa Iranom mogao od te zemlje da napravi novu Sjevernu Koreju.

Dvojica lidera razgovarala su o Iranu u oktobru kada je Makron obrazlažio Trampu zbog čega treba da podrži učešće SAD u sporazumu:

"Rekao sam: ''Koja je vaša druga opcija? >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Šta želite da predložite?'' Ako želite da prekinute kontakte sa Iranom po pitanju nuklearnih aktivnosti, stvorićete novu Sjevernu Koreju. Koja je vaša druga opcija? Da pokrenete rat, da napadnete Iran? To bi bila ludost."

On se osvrnuo i na Trampovo povlačenje SAD iz Klimatskog sporazuma.

"Ne možete ponovo pregovarati sa više od 180 ili 190 zemalja", rekao je on tim povodom.

Zatim je, piše "Tajm", Makron nastavio kao da se obraća Trampu:

"Ne slažete se sa tim, ali koji je vaš plan B? Ne znam vaš plan B."

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Makron Trampu: Ne pravite od Irana novu Severnu Koreju

Izvor: RTS, 09.Nov.2017

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u intervjuu za magazin "Tajm" kako je predsednika SAD Donalda Trampa upozorio da bi izlazak iz nuklearnog sporazuma sa Iranom mogao od te zemlje da napravi novu Severnu Koreju. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.