Magične fotografije napuštenih kuća u Italiji ostaviće vas bez daha

Izvor: Luftika.rs, 07.Avg.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magične fotografije napuštenih kuća u Italiji ostaviće vas bez daha

Fotograf Tomas Žorion je inspiraciju za svoj rad pronalazio među ururšenim zidovima napuštenih kuća u Italiji. Njegove fotografije su plod desetogodišnjeg lutanja i povezivanja sa pričama ostavljenih kuća piše za Vice, Vice Italy.
Pariski fotograf Tomas Žorion već dugo radi na projejktu u okviru kog nas uverava da u Italiji, čak i napuštene stvari mogu biti prelepe.
U poslednjih deset godina, on je putovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << po Italiji i beležio neke od najlepših napuštenih građevina.
Njegov rad, koji uglavnom obuhvata prostore iz osamnaestog i devetnaestog veka, je dostigao svoj vrhunac u okvu projekta Veduta .
Tomasova poslednja serija, Vestige d’Empire (Ostaci carstva), bavi se arhitektonskim nasleđem francuskog kolonijalizma u zemljama kao što su Vijetnam, Senegal, Kina i Madagaskr.
Tokom rada na projektu Veduta, on je ostao malo bliži svom domu, gde je većinu napuštenih prostora i vrtova otkrio uz pomoć običnog Gugl satelit pretraživanja, ali takođe i uz pomoć saveta ljudi koje je sretao na svom putu kroz Italiju.
Žorion nije otkrio njihove tačne lokacije, ali znam da na veliki deo njih možete naići u regiji između Umbrije i Toskane u Centralnoj Italiji, i Lombardije na severu.
Veduta će biti predstavljena na izložbi Somerset House u Londonu od 16. do 19.maja. U nastavku pogledajte još fotografija iz ove serije.





Da li bi svet išta uradio da nije zlih reportera i nemoralnih odluka da umesto hleba uzmu foto aparat?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.