MASTERS PARIZ: Čilić je poveo, ali samo to, Novak je u polufinalu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASTERS PARIZ: Čilić je poveo, ali samo to, Novak je u polufinalu (FOTO)

Meč je odigran u dvorani "Bersi".

Novak Đoković se plasirao u polufinale Mastersa u Parizu. Najbolji srpski teniser i od ponedeljka prvi na ATP listi pobedio je u četvrtfinalu Marina Čilića sa 2:1 (4:6, 6:2, 6:3). Tako je poveo u međusobnim okršajima sa Hrvatom sa 13:2, a u borbi za finale, u subotu sastaće se sa boljim iz okršaja Rodžera Federera i Keija Nišikorija.

U prvom setu, tek od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << petog gema bilo je prilika za brejk na obe strane, ali je tek u devetom gemu Čilić (sedmi na ATP listi) oduzeo servis protivniku. Poveo je sa 5:4, a zatim bez izgubljenog poena došao do gema, ujedno i seta. Hrvat je na taj način prekinuo Srbinov niz i sprečio ga da "veže" čak 30 setova.

Novak Djokovic's consecutive sets won streak ends at 30, as Marin Cilic takes the first set in the Paris quarters, 6-4 pic.twitter.com/QswJ49JyA9

— SI Tennis (@SI_Tennis) November 2, 2018

Na početku drugog seta, Đoković je osvojio gem, a zatim imao i novu priliku za brejk. Ali je nije iskoristio. Međutim, posle tih 1:1, usledila je mini serija Srbina, koji je prilično brzo došao i do prednosti od 4:1. Smanjio je Čilić na 4:2, ali Đoković nije dozvolio novi brejk. Poveo je sa 5:2, a onda je Čilić servirao. Posle greške Hrvata, Srbin je imao dve brejk i set lopte. I iskoristio je odmah.

For the third time this year, @DjokerNole and @cilic_marin are going 3️⃣🙌🏼💯

Novak takes the second set to even their @RolexPMasters QF 4-6, 6-2

Leave us a GIF with your reaction to this match so far 😜⬇️ pic.twitter.com/CWHcbeNFSA

— ATP World Tour (@ATPWorldTour) November 2, 2018

Odlučujući set od ponedeljka, prvoplasirani na ATP listi je počeo odlično. Bez izgubljenog poena, poveo je sa 1:0. Međutim, Čilić je izjednačio na 1:1, a zatim napravio i brejk, za prednost od 2:1. Zbog toga, Đoković je slomio reket.

@DjokerNole #RolexParisMasters 🎾 pic.twitter.com/mU9WmrXYQ5

— Fabián Cousiño 🇵🇾 (@Fabbian10) November 2, 2018

U sledećem gemu, Đoković je uzvratio brejkom i izjednačio na 2:2. Sledeći gem, zahvaljujući greškama protivnika dobio je uz samo jedan izgubljeni poen, za 3:2. Čilić je bez izgubljenog poena došao do egala - 3:3. U sedmom gemu, Čilić je imao jednu brejk loptu, ali je nije iskoristio. Novak je poveo sa 4:3. U osmom gemu, Čilić je pogodio mrežu i omogućio Đokoviću dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali jeste drugu, za 5:3. Poslednji gem bio je rutina.

Pogledajte rezultate

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitati OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.