Luvr najposećeniji muzej na svetu, imaće i besplatne večernje posete

Izvor: Beta, 29.Nov.2018, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luvr najposećeniji muzej na svetu, imaće i besplatne večernje posete

Pariski Luvr, najposećeniji muzej sveta, najavio je danas da će ove godine oboriti sopstveni rekord posećenosti i da će od Nove godine uvesti besplatne večernje posete.Muzej očekuje da će ga ove godine posetiti deset miliona ljudi, čime će oboriti rekord od 9,7 miliona posetilaca 2012. godine, navela je uprava.Pošto je zbog terorističkih napada u Parizu broj posetilaca Luvra opao 2016. i 2015. godine, poseta je 2017. godine porasla na 8,1 miliona.Muzej u kojem je i čuvena Mona Liza (Djokonda) Leonarda da Vinčija, od 5. januara će svake prve subote u mesecu nuditi besplatne večernje posete kako bi privukla veći broj Parižana.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Luvr najposećeniji muzej na svetu, imaće i besplatne večernje posete

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018

Pariski Luvr, najposećeniji muzej sveta, najavio je da će ove godine oboriti sopstveni rekord posećenosti i da će od Nove godine uvesti besplatne večernje posete.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.